Döviz bürosu açmaya çalışırken öldürülmüş

Güncelleme Tarihi:

Döviz bürosu açmaya çalışırken öldürülmüş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 13:58

İstanbul Büyükçekmece’de bir valiz içinde parçalanmış cesedi bulunan Iraklı işadamı Mevlid Muhammed’in döviz bürosu açmak için yardım istediği kişilerce öldürüldüğü öğrenildi. Öldürülen işadamının ortağının ise son anda kaçarak saldırganların elinden kurtulduğu belirlendi.

Haberin Devamı

DÖVİZ BÜROSU AÇMAK İÇİN iSTANBUL’A GELMİŞ

Iraklı işadamı Mevlid Muhammed ve arkadaşı A.M.S, döviz bürosu açmak için bir ay önce Türkiye’ye geldi. Iraklı iki arkadaş, İstanbul’da döviz bürosu açmak için kendilerine yardım edecek kişilerle de tanıştı. Taraflar arasında görüşmeler sürerken 30 Haziran günü işadamı Mevlid Muhammed ve arkadaşı A.M.S, ortadan kayboldu. Ailenin kayıp ihbarı üzerine polis harekete geçti. Bu sırada Mevlid Muhammed’in ailesini arayan şüpheliler 1 milyon dolar fidye istedi.

ÖLDÜRÜLEN İŞADAMININ ARKADAŞI SALDIRGANLARIN ELİNDEN KAÇMIŞ 

Bu sırada Irak uyruklu A.M.S. adlı işadamı polise başvurarak arkadaşıyla birlikte kaçırıldığını, şüphelilerin elinden kaçmayı başardığını söyledi. Polis merkezinde ifadesi alınan A.M.S., "İstanbul’da döviz bürosu açmayı düşünüyorduk. Bu nedenle bize yardımcı olacak kişilerle buluştuk. Ancak ikimizi kaçırdılar. Bizi gözlerimizi bağlayarak bir eve götürdüler. Burada bir anlık boşluktan faydalanıp kaçtım. Arkadaşım Mevlid Muhammed orada kaldı" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

BAVULDA CESET BULUNDU

Polis bu ifadenin üzerinde soruşturma başlattı. Kaçırılan işadamını bulmak için çalışmalar sürerken, 3 Temmuz 2016 tarihinde Mimaroba Mahallesi'nde boş arazide içinde parçalanmış bir ceset bulunan bir bavul bulundu. Cesedin başının eksik olduğu görülürken, üzerinden kimliğini belirleyecek bir belge çıkmadı.

Haberin Devamı

AİLE IRAK’TAN GETİRİLDİ

Polis cesedin Iraklı işadamına ait olabilme ihtimaline karşılık Irak’ta bulunan ailesiyle irtibata geçti. Aile İstanbul’a gelerek Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alındı. Ayrıca kan örnekleri alınan aile üyelerinin DNA’ları bavulda bulunan cesetten alınan örneklerle eşleştirildi. Eşleştirme sonucu öldürülüp, parçalanan kişinin Mevlid Muhammet olduğu kesinleşti. Polise ifade veren Mevlid Muhammet’in ailesi "İş için İstanbul’a gitmişti. Tanımadığımız bir kişi bizi arayarak hayatı karşılığında 1 milyon dolar fidye istedi" dediği öğrenildi.

POLİS KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İNCELİYOR

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları çalışmada bavuldaki cesedin atıldığı yere lüks bir araçla bırakıldığını tespit etti. Bölgede bulunan tüm güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Polis saldırganlardan birinin kimliğini tespit etti. 3 kişi oldukları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Firarda olan kişilerinde yabancı uyruklu olduğu belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!