Dosyası Yüce Divan'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Dosyası Yüce Divana gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 00:34

YARGITAY’ın bozma kararından ardından yeniden görülmeye başlanan Ergenekon davasında mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 19 sanık hakkındaki dava dosyasını Yüce Divan sıfatıyla yetkili ve görevli Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.

Haberin Devamı

BİR ARADA YARGILANMASI GEREKİR
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından 21 Haziran’da yeniden görülmeye başlanan Ergenekon davasının ilk duruşmasında dosyaların ayrılmasına karar veren İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçesini açıkladı. Kararda özetle şöyle denildi: “İlker Başbuğ, 2008-2010 arasında Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı görevini yaptıktan sonra orgeneral rütbesiyle emekliye ayrılmıştır. Sanıklar Mehmet Bülent Sarıkahya, Meryem Kurşun’un Genelkurmay Başkanlığı emrindeki değişik rütbelerde subaylar oldukları, bu nedenlerle bu 18 sanığın Başbuğ’a bağlı olarak suç işledikleri iddia edildiğinden uyma kararı verilen Yargıtay bozma ilamında açıklandığı doğrultuda bir arada yargılanmaları gerektiği sonucuna varılmıştır.”

ALPARSLAN ARSLAN DOSYASINDA YETKİSİZLİK
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’la birlikte 11 sanık hakkındaki dosyayı da yetkisizlik kararı ile Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

BAKMADAN GEÇME!