Dosyası 13 yıl sonra raftan indi

Güncelleme Tarihi:

Dosyası 13 yıl sonra raftan indi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 21:32

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde suikaste uğrayan akademisyen ve yazar Necip Hablemitoğlu dosyasını yeniden açtı.

Haberin Devamı

Savcılık, soruşturmada tek kanıt olarak olay yerinde bulunan 2 boş kovan ile Hablemitoğlu’nun kafasından çıkartılan ve 13 yıldır adli emanette tutulan mermi çekirdeklerinin tekrar incelemesi talimatını da verdi.

Jandarma ve Emniyet kriminalden Hablemitoğlu suikastinde kullanılan silahın o tarihten önce veya sonra başka eylemlerde kullanılıp kullanılmadığı bilgisini de isteyen Başsavcıvekili İşçimen, Hablemitoğlu’nun görüşmelerinin dökümü ile telefon trafiğine ait HTS kayıtlarını da talep etti. Savcılık ayrıca olaydan sonra kayıplara karışan saldırganların içinde olduğu otomobille ilgili görgü tanıklarının verdiği ifadeleri de tekrar incelemeye aldı. O dönem görgü tanıklarının verdiği ve eksik olarak gördükleri 06 T 08 plaka üzerinden yeniden inceleme yapılacak.

Haberin Devamı

Savcılık, o dönem istihbarat ile terör birimlerinin başında bulunan emniyet müdürleriyle ilgili de bilgi istedi. Çoğu ‘paralel yapı’ soruşturmalarında tutuklu bulunan veya meslekten ihraç edilen dönemin istihbarat ve terör müdürlerinin ilişkileri tekrar incelenecek ve Hablemitoğlu suikasti ile ilgili bağlantıları araştırılacak.Savcının, Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu’nu ve yakınlarını da tekrar bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağırabileceği belirtildi. 

BAKMADAN GEÇME!