Dostluk Rallisi Türkiye‘de

Güncelleme Tarihi:

Dostluk Rallisi Türkiye‘de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 16:32

Almanya’dan Ürdün’e kadar 10.500 km yol katetmeyi planlayan ralliciler, 16 Mayıs’ta İstanbul’dan Çankırı’ya ve Çorum’a gittiler. Bundan sonraki etap Ege ve Akdeniz bölgesi olacak

Haberin Devamı

Bu yıl 10. kez düzenlenen Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, her ulaştığı kentte düzenlenen çeşitli etkinlikler, şenlikler, yardımlarla devam ediyor. Bavyera Eyaletindeki Allgaeu’ya bağlı Oberstaufen’da düzenlenen özel bir şenlikle 10 Mayıs’ta start alan ralli ekibini, üç semavi dinin temsilcileri kazasız belasız yolculuk yaparak sağlıkla evlerine dönmeleri için kendi dillerinde dualarla uğurladılar. Törene Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği, Ürdün ve Filistin’den gelen temsilciler ile Oberstaufen belediye başkanı da katıldı.

Dostluk Rallisi Türkiye‘de

Ralliciler bu yıl otomobillerinde İstanbul Sancaktepe Paşaköy’de yapılacak Ralli Evi için inşaat malzemesi de taşıdılar.

Haberin Devamı

Dostluk Rallisi Türkiye‘de
Dostluk rallisine sembolik start Frankfurt‘tan



AMAÇ SADECE YARIŞ DEĞİL

Rallide yarışan ve Ürdün’deki yardım kuruluşlarına bağışlanacak 250 eski araba, Almanya’dan Ürdün’e doğru yaklaşık 10 bin kilometrelik yolculuğuna başladı.Allgäu Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, aynı adla kurulan bir dernek tarafından organize ediliyor.

Dostluk Rallisi Türkiye‘de

Her yıl başka bir soruna dikkat çeken rallinin bu yılki ana teması, çevre kirliliği ile mücadele. Ralliye katılanlar Dalyan İztuzu’nda sahili temizleyecek.

Organizasyonun ikinci başkanı ve Türkiye etabı sorumlusu Nadir Serin, amaçlarının sadece yarış olmadığını, kültürler ve dinler arası yakınlaşmayı sağlayarak dünya barışına katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne bu yıl ilk kez uluslararası bir kadın takımı katıldı.

Dostluk Rallisi Türkiye‘de


BÜTÜN ETAPLAR BELGELİYOR

Takımda ikisi İsrail, ikisi Filistin, ikisi Ürdün’den altı yarışçı yer aldı. Bu yıl ekipte, engelliler ile bir medya takımı da var. Alman ZDF, RTL, WDR, Türk CNN Türk, NTV, T24 ve Hürriyet gibi medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan medya takımı, bu yılki rallinin bütün etaplarını belgeliyor. Alman İkinci Kanalı ZDF, rallide yarışan engelliler üzerine ayrıntılı bir belgesel hazırlıyor. Medya takımında Alman fotoğraf sanatçısı Almut Elhardt da yer alıyor. Ralliye katılan her takım kendi güzergahını kendi belirliyor. Takımların ilk buluşma noktası İstanbul oldu.

Dostluk Rallisi Türkiye‘de


ANADOLU'YA DOĞRU YOLA ÇIKTILAR

Otomobillerini Sultanahmet meydanına park eden ralliciler, iki geceyi de burada kurulan çadırlarında geçirdi. Rallinin İstanbul- Ortadoğu etabında startı AB Bakanı Volkan Bozkır verdi. Sultanahmet Meydanı‘nda ralliye katılan bir arabayla tur atan Bozkır, yarışmacıları İstanbul’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Dostluk Rallisi Türkiye‘de


Ralliciler, Bozkır’ın verdiği startla Anadolu‘ya doğru yola çıktılar. Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Anadolu etabındaki ilk durağı Ilgaz Yıldıztepe oldu. Çin rallisi tekniğiyle, yani ara sokaklar, patika yollardan geçerek Çorum’da törenle ve coşkuyla karşılandı.

Dostluk Rallisi Türkiye‘de

Haberin Devamı

UÇAKLA GERİ DÖNECEKLER

Beraberinde getirdikleri, bilgisayar, oyuncak gibi malzemelerin bir kısmını Çorum İl İdaresi‘ne teslim ettiler. Ankara’dan sonra Ege ve Akdeniz bölgesine gidecek olan ralliciler, Türkiye’den sonra İsrail ve Filistin üzerinden Ürdün’e ulaşmayı planlıyorlar.

Dostluk Rallisi Türkiye‘de


Ürdün’de yapılacak törende birinci gelene bir deve armağan edilecek. Ralliciler otomobillerini Ürdün’deki BM’e ait bir yardım kuruluşuna armağan ederek, uçakla memleketlerine geri dönecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!