Dostluk için sahne aldılar

Güncelleme Tarihi:

Dostluk için sahne aldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 00:00

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı bünyesinde kurulan Hacettepe Senfoni Orkestrası, Macaristan ve Polonya’da ‘dostluk’ için sahne aldı.

Haberin Devamı

Avrupa turnesine 6 Nisan’da çıkan orkestra, Macaristan ve Polonya’da her iki ülkenin de Türkiye ile imzaladığı dostluk anlaşmasının 60’ıncı yılı onuruna sanatseverlerin karşısına çıktı.
Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Kemal Gür’ün ev sahipliğinde düzenlenen turnenin Macaristan ayağında 6 Nisan’da Eger, 8 Nisan’da Debrecen, 10 Nisan’da Miskolc ve 12 Nisan’da da Budapeşte konserleri verildi.

MACAR DANSLARI ÇALINDI

Prof. Erol Erdinç’in yönetimindeki orkestra, Budapeşte’de Macaristan’ın eski parlamento binası olan tarihi İtalyan Enstitüsü Konser Salonu’nda sahne aldı. Büyükelçi Gür’ün de katıldığı konserde opera sanatçısı Nihan Turnagöl, piyanist sanatçıları Metin Munzur ve Demet Akkılıç solo konser verdi. Ardından ise orkestra Macar bestekar Franz Liszt ile Beethoven’in parçalarını seslendirdi. Orkestra son olarak ise Brams’ın “Macar Dansları”nı seslendirirken salondaki seyirciler de alkışlarıyla esere katıldı.

Haberin Devamı

LUTOSLAWSKI SÜRPRİZİ

14 Nisan’da da sadece yaylı enstrümanlarla Varşova’da Polonya Radyosu’nda sahne alan orkestra, bir sürpriz gerçekleştirerek Polonyalı besteci Witold Lutoslawski’nin 100’üncü doğum yılı anısına, “Uwertura Smyczkowa” eserini seslendirdi. Ardından Ulvi Cemal Erkin’in ve Astor Piazzola’nın besteleri sanatseverlere sunuldu. Konseri Türkiye’nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan’ın yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de izledi.

GURUR KAYNAĞIMIZ

Orkestra ile ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Tuncer, “Orkestramız bizim gurur kaynağımız. Üniversite düzeyinde Türkiye’nin en iyi senfoni orkestrası. Türkiye’de başka bir üniversitenin bu seviyede bir orkestrası yok” dedi. Orkestranın Avrupa turnesini değerlendiren Erdinç ise, “Çok başarılı bir turne geçirdik. Genç bir orkestra ve geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bize destek veren, konserlermize yeni bir ruh yaratan rektörümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!