Dostluğa açılan kapı

Güncelleme Tarihi:

Dostluğa açılan kapı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ege'nin en önemli turizm beldesi Çeşme, iki yıl aradan sonra festivaline kavuştu

Tüm Akdeniz havzasında Cannes Film Festivali ve San Remo Şarkı Yarışması'ndan sonra, üçüncü büyük uluslararası etkinlik olan Çeşme Festivali, büyük ilgi çekti. Festival, Türk ve Yunan sanatçıların dostluk gösterileriyle kapandı.

ÇEŞME, iki yıl sonra kavuştuğu ‘‘Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması''yla, 1 - 6 Temmuz tarihleri arasında hareketli günler, renkli geceler yaşadı. Yarışmaya katılan 11 ülkenin sanatçılarının yanı sıra otellerin animatörlerinin ve müşterilerinin de katıldığı 1500 kişilik kortej, ilçede karnaval havası estirdi. Belediye Başkanı Nuri Ertan, iki yıl aradan sonra Çeşme'nin festivaline kavuştuğunu belirtti. Çeşme'nin Cannes ve San Remo'dan sonra Akdeniz'in üçüncü festival kenti olduğunu vurgulayan Ertan, ‘‘Çeşme gerçek kimliğini festivalle kazanıyor'' dedi.

Ege TV'nin sponsorluğu ve organizasyonuyla gerçekleştirilen festival süresince gerçekleştirilen deniz şenlikleri ve meydan konserleri Çeşmelilere uykuyu unutturdu. Her fırsatta dostluk tazeleyen Sakız ve Çeşme, 15'inci Uluslararası Deniz Şenlikleri ve Şarkı Yarışması coşkusunu da paylaştı. Yunanlı Yüzücü Pandalis Kalandrolos ve Türk Yüzücü Ahmet Çelik, 4 mil açıkta uluslararası sularda, bayrak değiştirdi, dostluk gösterisi sergiledi.

5 Temmuz gecesi Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılan 15'inci Uluslararası Çeşme Şarkı Yarışması'nda Endonezyalı Meıske Serhalawan birinci oldu. İkinciliği İrlandalı Darren Holden, üçüncülüğü ise İtalyan Antonella Bucci kazandı. Sunuculuklarını Şebnem Dönmez ve Ferda Anıl Yarkın'ın yaptığı yarışmanın konuk sanatçıları Mando, Wes ve Mustafa Sandal şovlarıyla Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduranlara unutulmaz saatler yaşattı. Yunanistan'ın Sezen Aksu'su olarak tanınan ve Kayahan'ın bestelerini yorumlayan Mando'yu izlemek için Sakız Adası'ndan da çok sayıda dinleyici geldi. Mustafa Sandal ise sahnede en büyük olduğunu kanıtladı. Çeşmeliler festival yorgunluğunu 6 Temmuz'da ‘‘Pop Gecesi'' ile attı.

Danimarka tahtının varisi Prens Frederick ile nişanlı olan Maria Montell, vücudunun tüm güzelliğini sergileyen beyaz giysisiyle yürek hoplatırken; Yunanlı sanatçılar Mando ve Omega Vibes, dostluk havası estirdi. Yaşar, Pınar Aylin ve Ferda Anıl Yarkın da en çok sevilen şarkılarını seslendirdi.

ÖDÜL UZAK DOĞU'YA GİTTİ

Uluslararası Şarkı Yarışması'nın birincilik ödülü Endonezyalı Sanatçı Meiske Serhalawan'ın oldu. 3 bin dolarlık ödülü Uzak Doğu'ya götüren sanatçı güçlü sesi ve yorumuyla beğeni topladı.

ÜNLÜ SUNUCULAR

Şarkı yarışmasını aralarındaki aşk dedikosunu yalanlayan ancak birbirlerinden bir an bile ayrılmayan Şebnem Dönmez ve Ferda Anıl Yarkın yaptı. İkili sahnede de aşklarını sergilemekten geri durmadı.

RENGARENK

15. Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması'nın açılış korteji ilçede karnaval havası estirdi. Büyük otellerin animasyon grupları rengarenk makyajları ve giysileriyle ilginç gösteriler sundu. Çeşmeliler karnaval havasına coşkuyla katıldı. İlçenin Hacı Belediye Başkanı Nuri Ertan ile travesti kılığındaki animatörün diyoloğu hayli ilgi çekti.

BARIŞ İÇİN KULAÇ

Sakız Adası ve Çeşme bu kez festival coşkusunu paylaştı. Sakız'dan denize atlayan Pandalis Kalandrolos ve Türk Yüzücü Ahmet Çelik, 4 mil açıkta uluslararası sularda dostluğa kulaç attı. Bayrak değiştiren yüzücüler, Çeşme Turizm Müdürü Osman Kabasakal'la birlikte Çeşme'ye döndü.

YAT GEZİSİ

Festivale katılan sanatçılar yat gezisinde Çeşme Koylarını görme fırsatı buldu. Yabancı sanatçılar bol bol film ve fotoğraf çekti. Gün batımına kadar süren tekne gezisinde bol bol güneşlenen, dans edip şarkılar söyleyen sanatçılar kaynaşma fırsatı da buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!