Dostları serinletme çabası

Güncelleme Tarihi:

Dostları serinletme çabası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 15:32

MUĞLA Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS), sokak hayvanlarını su kaplarına buz koyarak ya da havuza girmelerini sağlayarak serinletmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Muğla genelinde son günlerde artan kavurucu sıcaklar, insanların gündelik yaşamını olumsuz etkilediği gibi hayvanları da çaresiz bıraktı. Dalaman'ın Bülüşlü Mevkii'nde HAYDOS barınağındaki yaklaşık 750 kedi ve köpek, aşırı sıcaklarda içi su dolu havuza girmeleri sağlanarak serinletiliyor. Susuzluğun her canlı için ölüm olduğunu belirten Muğla HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, şöyle dedi:
"Sıcaklar insanları etkilediği gibi en çok sahipsiz sokak hayvanlarını vuruyor. Sokaklarda birçok hayvan susuzluktan ölüyor. Kimse bunun farkında değil. Biz insanlar beton içerisine suları hapsettik. Sokaklarda, köşe başlarında artık çeşme yok. Birçok insanımız bilinçsiz ve bencil. Hayvanlar için, 'Nasıl olsa su bulur' diyorlar. İnsanlardan ricam evlerinin önüne sokaklara mümkün olduğu kadar bir tas da olsa su koysunlar. Bu konulan sulardan sadece sokak hayvanları değil kuşlar da faydalanıyorlar."

Haberin Devamı

Dostları serinletme çabası


Barınaklarında çok sayıda kedi ve köpek olduğuna dikkat çeken Dağdelen, şöyle devam etti:
"Barınaktaki padokların tamamında doğal çamur havuzları var. Çok yaşlı, sakat ve kör köpekler var. Onlar için özel havuz yaptırdık. Köpeklerimiz, sıcak havada bu havuzlardan çıkmak istemiyor. Onlarda su içerisinde çocuklar gibi oynuyor ve mutlu oluyorlar."

Dostları serinletme çabası



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!