Dostlar alışverişte görsün temizliği

ÇANKAYA Belediyesi’ne ait temizlik aracı acaba ne yapıyor dersiniz? Ekzozundan duman mı çıkarıyor, ilaçlama mı yapıyor?

Sözde temizlik yapıyor!
Tozu yerden emip, havaya püskürterek! Tüm çevreyi, ağaçları, çiçekleri, çimleri, arabaları, balkonları, çatıları bir toz bulutu içinde bırakarak. Koşup yetişemezseniz yaz günü açık olan pencerenizi kapınızı/images/100/0x0/55eb2495f018fbb8f8ae086b
örtemezseniz evinizinde içine... Çünkü filtresi yok tıkalı veya yırtılmış. Çünkü aracı kullananın umurunda değil. Herhalde araç bakımından sorumlu yok, temizlik işleri müdürünün haberi olmasına da imkan yok.
Kamyonun üzerinde ‘sokaklar temiz’ yazıyor, yani o görevini yapıyor ama heryer toz duman kimin umurunda?
Mahmut Erhan ÖZEN

Ankara Aile Hekimliği Derneği kuruldu


DERNEKLER Masası’nın (6.7.2011) onayıyla kurulan Ankara Aile Hekimliği Derneği, aile hekimleri adına çalışmalarına başladı.
- Ankara’da çalışan tüm aile hekimlerini destekleyerek, katılımcı demokrasinin kökleşmesine ve toplum ile aile hekimlerinin yaşam ve çalışma kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak.
- Ankara’daki tüm aile hekimlerini tek çatı altında toplayarak, Türkiye’de örnek gösterilen aile hekimliği kitlesini yaratmak amacımız.
Ankara’da aile hekimliği uygulaması başlayalı 1 yılını doldurdu. Bu bir yıllık süre boyunca, pilot uygulamadan kaynaklanan bir takım aksaklıklar yanında, Ödeme Yönetmeliğindeki katsayı uygulamasının değişmesi, Sınıflandırma Yönetmeliği ve Ceza Yönetmeliğinden kaynaklanan bir çok hak kaybımız meydana geldi.
Aile Hekimleri olarak bizlerin sorunlarına ortak çözüm bulmak ve hekimlik onuruna yakışır kaliteli bir hizmet verebilmemiz için birlikte hareket ederek, ortak paydalarda buluşacağız.
Cengiz Aydoğdu ANKAHED Başkanı
(dr.cengizaydogdu@hotmail.com)


KISA... KISA...

- MAMAK Saime Kadın Mahallesi Arif Yaldız Caddesi’nde elektriğin kesilmediği gün yok. Elektronik aletlerimiz mahvoldu. Televizyonumun kaçıncı bozuluşu. En son 300 TL’ye yaptırdım, düşük voltajdanmış nedeni. Bir gitti mi de saatlerce de gelmiyor. Bıktık Faturasını yatırdığımız elektriği neden kullanamıyoruz.
Hüseyin BAKIR

GÜNÜN SÖZÜ

“Her sözün en güzeli Türkçemizde”
(Rıfat Ilgaz)
Yazarın Tüm Yazıları