"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Dost yağ da var, düşman yağ da

Sakın kalbe zararlı ya da kilo alıyorum diye yağ tüketmekten vazgeçmeyin. Yağların da ‘iyi’si ve ‘kötü’sü vardır.Doymamış yağlardan Omega 3 ve Omega 6’nın içinde olduğu besinleri ise mutlaka tercih edin. Çünkü bu yağlar ‘çok iyidir’ ve vücudumuz için çok gereklidir. Şimdi de size bu ‘iyi’ yağların bulunduğu besinleri sayayım. En başta balık, keten tohumu, koyu yapraklı sebzeler ve ceviz. Bunları yemeyi unutmayın.İnce NoktalarKaynayan bulguru salarken, 7-8 adet çok ince kıyılmış taze ya da salamura asma yaprağını da ekleyerek mayhoş ve hoş bir bulgur pilavı yapabilirsiniz.Sac kavurmaYapılışı:Kuşbaşı etler sacda veya teflon tavada ara sıra karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Domates rendesi, yemeklik doğranmış kuru soğan, ince kıyılmış sivri biber ve baharatlar eklenerek, 20- 25 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.Yemekçinin Notu:Saç kavurmasının yanında mutlaka sarımsaklı yoğurt yenilmesi tavsiye edilir. 2 kişilikHazırlama süresi: 10 dakikaPişirme süresi: 45 dakikaMalzeme listesi1 kilo kuzu eti4 adet orta boy kuru soğan3 yemek kaşığı tereyağı 3 adet domates (rendelenmiş)3 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı naneYarım çay kaşığı kekikTuz, kırmızı toz biberBizim ötçeYapılışı:Derin bir kapta yumurta, karabiber, tuz ve unu çırpın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek 10 dakika dinlendirin. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Yemek kaşığını önce kızgın yağa batırın. Karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alıp yavaşça dökün. İki taraflı kızartın. Sıcak servis yapın.8 kişilikHazırlama süresi: 10 dakikaPişirme süresi: 15 dakikaMalzeme listesi3 adet yumurta1 su bardağı un2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane1 demet maydanozTuz, karabiberKızartmak için1 su bardağı sıvıyağAyşe Nur’un havuçlusuYapılışı:3 adet havucu rendeleyip, toz şekerle birlikte 5-6 dakika pişirin. Soğutup, sütle hazırladığınız krem şanti, vanilya ve kırılmış bebe bisküvileriyle yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Üzeri için, bir tavada rendelenmiş havuçları ve toz şekeri su katmadan 10 dakika karıştırarak pişirin. İyice soğumasını bekleyin. Düz bir tepsiye yaydığınız alüminyum folyonun üzerini bu karışımla kaplayın. Dolapta beklettiğiniz havuçlu harcı üzerine yayın. Folyoyla yuvarlayarak, silindir haline getirin. Her iki tarafını sıkıştırıp dağılmasını engelleyin. Buzlukta 3 saat bekletin. Folyoyu çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.Yemekçinin notu: Kivi jölenin donmasını bozduğu için jöleli karışımın içine katılmaz. Üzerine süs olarak konabilir.10 kişilikHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 15 dakikaMalzeme listesi2 paket toz krem şanti2 bardak süt30 adet bebe bisküvisi1 su bardağı dövülmüş ceviz içi3 adet havuç3 yemek kaşığı toz şeker1 paket vanilyaÜzeri İçin;4 adet havuç8 yemek kaşığı toz şeker
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI