Dost şenliği

Güncelleme Tarihi:

Dost şenliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 00:00

Suriye’deki dostluk maçı adına yakışır şekilde geçti. Tribün ve saha içindeki şovlarla renklenen gece karşılıklı gollerle süslendi. Al İttihad’ın Abdul Fettah ve Dimitru ile Volkan’ın kalesine yolladığı füzelere, Semih ve Deniz yanıt verdi.

Haberin Devamı

İşte muhteşem açılış/Video

Beşar Esad'a 100. yıl forması/Video

Dostluk maçından kareler / Fotogaleri

FENERBAHÇE, Halep’i salladı. 1951’de Vaspauragan’ı 6-2 yendiği maçın ardından 56 yıl sonra Suriye’ye ayak basan sarı lacivertliler, Al İttihad ile karşı karşıya gelirken, dostluk rüzgarları esti. Dün gece açılışı yapılan 75 bin kişilik Halep Olimpiyat Stadı’ndaki mücadeleye F.Bahçe yedek ağırlıklı kadrosuyla çıkarken iki kez yenik duruma düşse de üstün oynayan taraftı. İttihad kalecisi Mahmut net kurtarışlarla takımının en başarılı ismi oldu. Sakatlıktan yeni çıkan Selçuk ortaya koyduğu iyi futbolla alkışlandı. Tuncay oyunda kaldığı süre içinde güzel işler yaptı. Golcü Semih görevini yerine getirirken göz doldurdu. Kaleci Volkan ise yine yediği gollerde hatalıydı. Son haftaların eleştirilen ismi Deivid, dün gece arzulu ve çalışkanlılığıyla dikkat çekerken, bir şutu da direkten döndü.

Güzel goller

9. dakikada evsahibi nefis bir golle perdeyi açtı. Abdul Fettah’ın kimsenin beklemediği anda yaklaşık 40 metreden sert vuruşu kaleci Volkan’ın üzerinden ağlarla buluştu: 1-0. 13. dakikada Mehmet Yozgatlı topu ceza yayı üzerindeki Kemal’e çıkardı. Tecrübeli futbolcu topu kafayla, ceza sahasına giren Semih’in önüne indirdi. Golcü topu kontrol ettikten sonra, kalecinin üzerinden aşırtıp filelere gönderdi 1-1. 86. dakikada ani gelişen El İttihat atağında Dimitru, kaleci Volkan’ın önde olduğunu gördü ve ceza sahasına girmeden sert bir vuruşla takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1. 88. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Alex’in derinlemesine pasında topu alan Deniz sol ayağıyla sert vurdu, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp ağlarla buluştu: 2-2.

Al İttİhad’da iki 10 numara

AL İttihad takımı sahaya iki 10 numaralı forma giyen oyuncu ile birden çıktı. 33. dakikada durum fark edilince 10 numaralardan birini giyen Mustafa Ashaf apar topar kenara alındı ve yerine Heamibi girdi.

Yozgatlı&Deivid tartıştı

MEHMET Yozgatlı ile Deivid ilk yarıda sahada tartıştı. Mehmet, zor pozisyonda olan Deivid’e bir top çıkardı ve Brezilyalı futbolcu iyi kullanamadı. Ardından Deivid müsait durumdaki Mehmet’e pas vermek yerine topu kendi kullanınca ikili tartıştı.

l STAT: Halep Olimpiyat

l
HAKEMLER: Ahmed Dello (7), Tamam Hamdun (7), Ahmet Kezaz (7)

AL İTTİHAD: Mahmut Karkar (8) - Bakri (6), Muhammet Hemsi (7), Al Rashed (6), Haydar Jabar (6) - Anatuly (6), Mahmut Amne (6), Yahya Raşet (6), Muhammet Afash (5) (Dk. 33 Heamidi 6) (Dk. 69 Habbal) - Abdul Fettah Aga (7) (Dk. 70 Dimitru 6), Anas Sarı (7)

FENERBAHÇE: Volkan (4) - Önder (6), Edu (6) (Dk. 46 Kerim 5), Can (6), Uğur (5) - Mehmet (7) (Dk. 72 Aurelio 5), Kemal (6) (Dk. 72 Alex 5), Selçuk (7) (Dk. 81 Deniz), Tuncay (6) (Dk. 43 Olcan 5) - Semih (7) (Dk. 72 Kezman 5), Deivid (6) (Dk. 81 Serkan)

l GOLLER: Dk.9 Abdul Fettah Aga, Dk. 86 Dimitru (Al İttihad), Dk. 13 Semih, Dk. 88 Deniz (Fenerbahçe)

Sadi Kemal YAŞAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!