Döşemealtı'nda altyapı çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtında altyapı çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 12:03

Döşemealtı'nda altyapı çalışmaları

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi, altyapısını tamamladıktan sonra hizmete açtığı Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nin devamı olan Çığlık Yolu'nun bir kısmını iki kat büyüterek 30'luk yola dönüştürüyor.

Döşemealtı Belediyesi, ilçede ulaşımın rahat sağlanması amacıyla yeni yollar açarken ihtiyaca cevap veremeyen yolları da genişletiyor. İlçe merkezini, Bahçeyaka Mahallesi üzerinden Çığlık'a bağlayan eski ve güvenli olmayan yolun bir kısmı iki kat büyütülerek 30'luk bölünmüş yola dönüştürülüyor. Yaklaşık 1 kilometrelik yolun altyapısı tamamlanarak sıcak asfalt dökülmeye başlandı. Yeniköy Mezarlığı'na kadar olan bölümde yer alan eski köprüye bakım yapıldı ve ihtiyaca cevap vermesi için de hemen bitişiğine 8.5 metre genişliğinde, 16.5 metre uzunluğunda, 4.5 metre yüksekliğinde yeni köprü yapıldı. Ayrıca Yeniköy Mezarlığına yaya olarak gidilebilmesi amacıyla yolun her iki tarafına kaldırım ve bisiklet yolu yapılıyor.

Yağmur suyu drenaj hattı bulunmadığı için her yağmurda önemli bir kısmı sular altında kalan Çığlık yolunda sondajlı yağmursuyu drenajı yapıldı. Sondaj sırasında tespit edilen iki düdene drenaj hatları bağlandı. Bu şekilde yağmur sularının düdenlere gitmesi ve su baskınlarının yaşanmaması hedefleniyor.

Çığlık, Orta, Ayanlar ve Aydınlar mahallelerine ulaşımı sağlayan aynı zamanda Döşemealtı'nı Korkuteli yoluna bağlayan Çığlık yolundaki çalışmaları inceleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yenilenen yolunun hem yayalara hem de araç sürücülerine güvenli ulaşım sağlayacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!