Döşemealtı'na sanat atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtına sanat atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 13:46

Döşemealtı'na sanat atölyesi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, birçok ressam yetiştiren Meneviş Gülay Eroğlu Sanat Atölyesi Döşemealtı'na taşındı. Eroğlu'nun suluboya resim sergisinin de yer aldığı atölyeyi törenle açtı.

Yeşilbayır Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki Meneviş Gülay Eroğlu Sanat Atölyesi'nin açılış kurdelesini Döşemealtı Belediyesi Kültür Müdürü Cevat Yanar ve atölye sahibi ressam Gülay Eroğlu birlikte kesti. Açılış törenine ilçedeki sanatseverler, Eroğlu'nun eski ve yeni öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Kültür Müdürü Cevat Yanar, emlak ofislerinin çoğunlukta olduğu ilçede ilk kez bir sanat atölyesinin açılmasının heyecanını yaşadıklarını belirtti. Yanar, Döşemealtı'nın kültür-sanat yaşamına katkıda bulunacak olan ressam Gülay Eroğlu'na teşekkür ederek, belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ressam Gülay Eroğlu da atölyesini 2005 yılında Antalya'da Işıklar Caddesi'nde açtığını hatırlattı. Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültelerine öğrenci yetiştirdiğini anlatan Eroğlu, yetişkinlere de resim eğitimi verdiğini belirtti.

Yetiştirdiği ressamlarla birçok kez başarılı atölye çalışmalarını yaptıklarını, sergiler açtıklarını kaydeden Eroğlu, "Bundan böyle sanat eğitimlerimiz Döşemealtı İlçesi'nde devam edecek. Öğrencilerimin birçoğu yılmadan sıcak, yağmur, çamur, fırtına demeden Antalya'dan ilçeye gelecek. Sezonun ilk resim sergisini de Döşemealtı'nda açacağız, bu güzel ilçede yaşayan genç ve yetişkin sanatseverlere resim sanatını sevdirmek için yoğun çaba göstereceğiz" dedi.

Atölyenin açılış töreninde ressam Gülay Eroğlu'nun 30 suluboya çalışmasının da yer aldığı sergiyi açtı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!