Dortmund, Bundesliga’ya dönemedi!

Güncelleme Tarihi:

Dortmund, Bundesliga’ya dönemedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 12:21

Hafta içinde şampiyonlar Ligi’nde Legia karşında tarihi bir galibiyet alan B.Dortmund Bundesliga’ya iyi bir dönüş yapamadı. Bu sezonun flaş ekiplerinden E.Frankfurt’a konuk olan Dortmund rakibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Uli Hoeness’in yeniden başkan seçildiği Bayern Münih sahasında Leverkusen’i 2-1 yendi. Leverkusen’in tek golünü Hakan Çalhanoğlu attı.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA 12. Haftası'nda RB Leipzig liderliğini sürdürdü. Freiburg'u deplasmanda 4-1 yenen RB 12 hafta sonunda 30 puana ulaştı. Ligde Hoffenheim ile birlikte yenilgisi bulunmayan RB Leipzig, ikinci Bayern Münih ile arasındaki üç puan farkını da korudu.

Dortmund, Bundesliga’ya dönemedi

BAYERN KAZANDI
Bayern Münih'de Cuma akşamı yapılan kongrede Uli Hoeness yeniden başkan seçildi. 64 yaşındaki Hoeness, vergi kaçırmaktan hapis cezasına çarptırılmıştı. Hakkında soruşturma yürütülürken başkanlığı bırakmıştı. Bayern Münih takımı da yeniden başka olan Uli Hoeness'e ilk maçında galibiyet hediye etti. Leverkusen'i 2-1 yenen Bayern Münih, böylece geçen hafta aldığı yenilginin de yaralarını sardı. Bayern Münih'in gollerini Thiago ve Hummels atarken, Leverkusen'in tek golünü ise Türk milli takım futbolcusu Hakan Çalhanoğlu attı.

Haberin Devamı

DORTMUND YIKILDI
Geçen hafta Bayern Münih'i yenen Dortmund, bu kez Frankfurt deplasmanında rakibine boyun eğdi. Maçı Frankfurt 2-1 kazandı. Frankfurt'un gollerini Huszti ve Seferoviç attı. Dortmund'un tek golünü ise Aubameyang kaydetti. Aubameyang bu golle gol krallığı yarışında 13. golüne ulaştı. Krallık koltuğuna da oturdu. Frankfurt ligde 12 maç sonunda 7. galibiyetini alırken, puanını da 24'e çıkardı. Bayern Münih'in ardından üçüncü sıraya yerleşti. Dortmund ise altıncı sıraya geriledi.

Dortmund, Bundesliga’ya dönemedi

DÖRT KARŞILAŞMA BERABERE SONA ERDİ
Ligde 12. haftada dört karşılaşma berabere sonuçlandı. Köln ile Augsburg maçında gol çıkmadı. Maç 0-0 bitti. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Hamburg ile Bremen maçı ise karşılıklı atılan ikişer gol sonunda 2-2 berabere sonuçlandı. Dört gol de ilki yarıda atıldı. Ligin ikinci yenilgisiz takımı Hoffenheim Mönchengladbcah deplasmanından da bir puan çıkardı. 1-1 berabere sona eren maçı Deniz Aytekin yönetti. Berabere sona eren bir diğer karşılaşma ise İngolstadt ile Wolfsburg arasında oynandı. Karşılaşma karşılıklı atılan birer golle 1-1 bitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!