Dört yüz öğrenci aynı sahnedeydi

Güncelleme Tarihi:

Dört yüz öğrenci aynı sahnedeydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Yedi aylık bir eğitim sürecinden geçen yüzlerce genç yetenek, baleden müziğe ve modern dans gösterisine kadar bir çok sanat dalında hayallerini gerçekleştirmek için cumartesi günü Ankara Leyla Gencer Sahnesi’ndeydi.

Kurucularının arasında Devlet Opera ve Bale Baş dansçısı Serhat Güdül, Yalçın Baygın ve Devlet Opera ve Balesi Bale Öğretmeni Volkan Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarından Bahadır Başabak’ın da bulunduğu Hayal Sahnesi’nde üç yaşından altmış beş yaşına kadar dört yüz öğrencisi bulunuyor.
Gösterinin mimarlarından Yalçın Baygın, “Profesyonel olmak önemli değil, önemli olan herkesin içinde kalan şeyleri gerçekleştirmeye çalışmasıdır” derken Volkan Ersoy da Hayal Sahnesi’nin asıl amacının sadece bir hobi olarak ilgilenilen sanat dallarının yerine geçecek büyük sanat organizasyonlarını düzenlemek ve sahne sanatları konusunda da ebeveynleri bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Gösteride miniklerle sahneyi paylaşan ve Türkiye’yi dünyanın en önemli bale yarışmalarında temsil eden altın madalyalı ünlü balet Kadir Okurer de çocukların erken yaşta sanatla buluşturulması ve bu konuda da velilerin çocukları sanata yönlendirmeleri konusundaki öneme dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!