Dört Mevsim İki Bale' yeniden sahnede

Güncelleme Tarihi:

Dört Mevsim İki Bale yeniden sahnede
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 13:26

Dört Mevsim İki Bale' yeniden sahnede

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 'Med-Cezir' ve 'Dört Mevsim' olmak üzere iki bale eserinden oluşan 'Dört Mevsim İki Bale'yi yeniden sahneleyecek.

Antalya DOB, 'Med-Cezir' ve 'Dört Mevsim' olmak üzere iki bale eserinden oluşan 'Dört Mevsim İki Bale' eserini 13 Mart Salı saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yeniden sahneleyecek. Müziği Antonio Vivaldi'ye ait olan Dört Mevsim'in librettosu ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy tarafından yapıldı.

Vivaldi'nin en ünlü eseri olmasının yanı sıra Barok müzik ve klasik müzik repertuvarının en bilinen örneklerinden biri olan Dört Mevsim'i seslendirecek olan Antalya DOB orkestrasını Hakan Kalkan yönetecek. İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış olmak üzere dört bölümden oluşan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök'e ait.

MED-CEZİR

Müziği A.Corelli, J.S.Bach ve J.Pachelbel'e ait olan ve düzenlemesini Yeliz Efe'nin yaptığı Med-Cezir balesinin libretto ve koreografisi Tolga Burçak ve Meray Kartal tarafından yapıldı. Günlük hayatın getirdiği zorluklar ve kadın-erkek ilişkisinin insana yüklediği sorumluluklardan doğan çılgınlıkların sonucu hissedilenlerin anlatıldığı eserde, dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, ışık tasarımı ise Fuat Gök'e ait.

Eserin 20 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişelerinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!