Dört kadının kahramanı

Güncelleme Tarihi:

Dört kadının kahramanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

2 yıl önce ringde yere yığılan ‘Kahraman’ lakaplı boksör Rodriguez’in organları dört kadına hayat verdi. Kadınlar teşekkür etmek için genç boksörün ailesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

20 KASIM 2009’da ABD’nin Philedelphia Eyaleti’nde bir boks maçı sırasında ‘Kahraman’ lakaplı Paco Rodriguez aniden yere yığıldı. Kafasına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçiren Rodriguez’in 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. 25 yaşında hayatını kaybeden Francisco “Paco” Rodriguez’in ailesi genç boksörün ölümü sonrası organlarını bağışlamaya karar verdi. Talihsiz sporcunun organları dört kadına hayat umudu oldu.  Doğuştan kalp rahatsızlığı olan Pennsylvanialı Alexis Sloan (26) Rodrigez’in kalbini, kistik fibroz hastası Ashley Owens (24) akciğerlerini, Maryland’den başarılı bir yüzücü olan Meghan Kingsley (25) karaciğerini ve Vicky Davis (57) de bir böbreğini ve pankreasını aldı.
Boksörün organlarıyla hayata tutunan bu dört kadın Rodriguez’in Chicago’da yaşayan ailesiyle teşekkür etmek için biraraya geldi. Duygusal anlar yaşanan buluşma sırasında organ naklinin öneminin altı çizildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!