Dört İtalyan şeften dört kolay aperitif

Güncelleme Tarihi:

Dört İtalyan şeften dört kolay aperitif
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Türkiye’nin önde gelen dört restoranının dört İtalyan şefi, özledikleri aperitif geleneğini İstanbul’da trend haline getirmek için buluştu; ortaya lezzetli aperitif mönüleri çıktı.

Haberin Devamı

- Hafif et tartar / Max Zanardi
200 gram dana etini bıçak yardımıyla küp şeklinde kesin.
Biraz tuz, üç yemek kaşığı zeytinyağı, taze çekilmiş karabiber,
bir adet ince kesilmiş taze soğan ve bir kaşık rendelenmiş kapariyle Beef Tartare hazır!
- Tadımlık safranlı pirinç / Giuseppe Pressani
Risotto pirincini sebze suyu ile birlikte biraz da tuz ilave ederek ‘al dente’ kıvamına gelene kadar pişirin. Bir tutam safranla renklendirdikten sonra geniş bir alana serip soğumasını bekleyin. Ardından ıslak el yardımıyla yuvarlak top haline getirip galeta unuyla sıvayın. Sıcak fritözde üç dakika kızartın.
- Sotelenmiş kabak / Vittorio Sindoni
İnce dilimlenmiş kabakları dört-beş diş sarımsak ve az miktarda zeytinyağıyla kızgın yağda sote edin. Ardından kabakları ince dilimlenmiş çavdar ekmeği üzerinde bir adet nane yaprağıyla servis edin.
- Makarna Omleti / Giovanni Terracciano
150 gram Parmesan peyniri, tuz, karabiber, bir adet küp şeklinde kesilmiş domates ve beş yumurtayı bir kabın içinde çırpın. O sırada ‘al dente’ kıvamında pişen makarnayı bir parça zeytinyağıyla karıştırın. Üstüne yukarıdaki malzemeyi döküp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra tencereyi ters düz yapın. Dilimleyerek servis edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!