Dört birinci yarı finalde

- Rusya karşısında maçın ABD’ye döndüğü kırılma anı neydi?

Haberin Devamı

ABD, Rusya karşısında bir hayli zorlandı. İlk çeyrekte, savunma ve hücumda oldukça kötü bir görüntü çizen ABD, 3. çeyrekle birlikte yaptığı baskı ve kaptığı topları hızlı hücumlarla sayıya çevirerek maçın sonuna rahat girdi. Özellikle 3 ve 4. çeyrekte Durant ve Billups’ın katkıları ABD’yi galibiyete taşıdı. ABD, Durant ve Billups’a endeksli bir takım olduğunu kanıtladı.

- ABD, bu savunma ile şampiyon olur mu ?

Yarı final ve finalde oynayacağı maçların onlar için zor geçeceği kanısındayım. Özellikle dün oynadıkları basketbol, şampiyonluk için yeterli değil. Ama tabi ki, fiziksel üstünlükleri ve yıldız oyuncuları Durant’in önderliğinde turnuvanın şampiyonluk adaylarından bir tanesi ama favori değil.

Türkiye şampiyonluğa aday

- Finalde Türkiye ile karşılaşırsa ne olur?

Haberin Devamı

Basketbol Milli Takımımız’ın oynamış olduğu oyun tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Basketbol kamuoyu, bu turnuvada ABD’yi sadece Türkiye’nin yenebileceği konusunda hemfikir. Bu düşüncenin oluşması bile Milli Takımımız’ın ne kadar önemli işler yaptığının bir göstergesi. Artık Türkiye dünya şampiyonluğuna aday bir konuma geldi.

- Litvanya, Arjantin’i böyle rahat ve farklı nasıl yendi?

Dün oynanan iki maç da beklentilerimin dışında gelişti. Arjantin, Litvanya karşısında hiç ummadığı bir basketbolla karşılaştı. Ama Arjantin’in bu düşüşü tamamen kadro derinliğinin olmamasından kaynaklandı. Turnuvanın başından beri 6 kişi ile mücadele eden Arjantin, dün gece bunun faturasını ağır ödedi. Scola’ya çok iyi önlem alan Litvanya hücumda da oldukça yüzdeli oynayarak rahat bir galibiyet aldı. Böylelikle gruplarını birincilikle bitiren 4 takım da yarı finale kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları