Dorman’dan 5 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Dorman’dan 5 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 20:50

TEKNOLOJİ, konaklama ve yenilenebilir enerji sektörlerinde yatırımları bulunan MV Holding’in CEO’su Ebru Dorman, aynı zamanda kuluçka merkezi StartersHub’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Dorman’ın girişimcilere tavsiyeleri şu şekilde:

Şirketin satış hayaline odaklan: Dünyayı değiştirmek için yola çıkan tutkulu bir girişimci motivasyonunu günün sonunda kaç para kazanacağına odaklanarak sağlamaz. İşini başarı ile büyüterek, pozitif etki yaratmaya odaklanarak uzun vadeli değer yaratır. Gerisi doğru zamanda zaten gelecektir. Başarılı şirketler satılmaz, satın alınır.

Zamanlamayı iyi değerlendir: Bazen harika bir fikir yanlış zamanda pazara sunulduğunda başarısız olabiliyor. Pazardaki ihtiyacın büyüklüğü, çözümün fizibilitesi veya cazibesi zamanlama ile çok alakalı. Zamanlamayı iyi değerlendirmek önemli.

Başarısızlıktan korkma: Kendine inanan bir girişimci, karşılaştığı sorunlar karşısında mazeret üretmek ya da başkasını suçlamak yerine bir çözüm yolu bulacağına olan inancıyla hareket eder. Başarısızlık da bu işin bir parçası, hem de çok önemli bir parçası. Sınırlarını zorlayan girişimci başarısızlıkları bir öğrenme fırsatı olarak kullanmalı.

Haberin Devamı

Mentörünü iyi seç: Girişimciye ve işin kapsamına bağlı olarak birden fazla mentör farklı açılardan girişimciye yol gösterebilir, destek verebilir. Girişimci yardım istemekten çekinmemeli, doğru yardımı bulmak ve bundan en iyi şekilde faydalanmak da girişimcinin iş tanımlarından biri.

Akıllı parayı bul: Doğru yatırımcı şirketin değerini koyduğu sermayeden öte verdiği destek ile katlayarak büyütmekte büyük rol oynar. Yüksek bir değerlemeden pasif bir yatırımcıdan para almak yerine, girişimcinin hayal ettiğinin altında bir değerlemeden olsa da doğru desteği verebilecek yatırımcı ile “ortak” olmak çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!