Dördüzler dedeye kaldı

Güncelleme Tarihi:

Dördüzler dedeye kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 17:09

Konya'da dördüz bebeklerin anne ve babası çalışmak zorunda kaldı. Bebeklere bakmak ise dedeye kaldı.

KONYA’da 10 yıl bebek hasreti çektikten sonra tüp bebek yöntemiyle 1’i kız dördüz bebek sahibi olan 29 yaşındaki Hatice ve 31 yaşındaki işsiz Mehmet Erkal Özkan çifti, şimdi de iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. İşsiz olan Mehmet Erkal Özkan ile bir doktorun muayenehanesinde asgari ücretle sekreter olarak çalışan Hatice Özkan çiftinin yaklaşık 3 ay önce tüp bebek yöntemiyle dördüzleri oldu. Konya’da bulunan hastanelerde kuvözde yer olmadığı için doğumunu Isparta’da özel bir hastanede gerçekleştiren Hatice Özkan’ın bebekleri, doğumdan sonra 2 ay boyunca tedavi altında tutuldu.

Dördüz bebeklerinin sadece günlük mama masrafının 35 TL olması Özkan çiftine zor anlar yaşattı. İşsiz baba Mehmet Erkal Özkan, 10 yıl sonra çocuk sahibi olmanın sevincini yaşayamadıklarını ve çocuklarının günlük mama masraflarını dahi karşılayamadıklarını DHA'ya anlattı. Özkan çiftinin buruk sevincinin gündeme gelmesinin ardından aileye ardı ardına yardım telefonları geldi. Bununla birlikte Özkan Çifti iş sahibi oldu. Mehmet Erkal Özkan, Selçuk Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde kasiyer olarak göreve başlarken, anne Hatice Özkan da Selçuklu Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde sekreter olarak yaklaşık 15 gün önce işe başladı.

‘BABALIK SEVİNCİNİ YAŞAYAMADIM’

Mehmet Erkal Özkan, işsiz olması nedeniyle baba olmanın sevincini yaşayamadığnı belirterek şunları anlattı:
“9 aydır işsizdim. Bu nedenle sıkıntılı günler yaşadık. Doğum nedeniyle eşim de işinden ayrılmıştı. Bebeklerin bakım masraflarını karşılayamıyorduk. Çıkan haberlerin ardından, hayırseverler bizlere ulaşarak yardımda bulundu. Ardından da eşimle birlikte iş sahibi olduk. İlgilenen herkese teşekkür ederiz.”

3 BEBEK AMELİYAT OLACAK

Çocuklarının sağlık durumlarının eskiye oranla iyi olduğunu kaydeden Mehmet Erkal Özkan, ancak üçünün ameliyat olması gerektiğini söyledi. Özkan şöyle dedi:

“Irmak, Abdullah Efe, Şaban ve Erdal doğumdan sonra yaklaşık 2 ay tedavi altında tutuldu. Şu an sağlık durumları iyi. Fakat kızım Irmak, sol gözünden rahatsızdı. İlk operasyon o dönem gerçekleşti. Şu an yüzde 25 görebiliyor. Yaklaşık 3 ay sonra ikinci bir operasyon daha geçirecek. Bel fıtığı tesbit edilen Abdullah Efe de Mayıs ayında ameliyat olacak. Erdal’ın da dili bitişik. O da 6 ay sonra operasyon geçirecek.”

ANNE: TEK DÜŞÜNCE BEBEKLERİN SAĞLIĞI

Anne Hatice Özkan’da, şimdi tek düşüncelerinin bebeklerinin sağlığı olduğunu kaydederek, “Onlar için çalışıyoruz. Bizlere yardımda bulunan ve iş sahibi olmamızı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Biz işteyken bebeklerle kayınvalidem ilgileniyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!