Dördüncü makam arabası

Güncelleme Tarihi:

Dördüncü makam arabası
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 11, 2009 12:26

Tekirdağ Valisi Nezih Doğan, 3 adet makam aracı bulunmasına rağmen son olarak banka promosyonu ile makam aracı olarak kullanılmak üzere piyasa değeri 113 bin EURO (220 bin lira) olan 2009 model sıfır kilometre lüks cip aldırdı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE VALÄ°NÄ°N YENÄ° MAKAM ARACININ FOTOÄžRAFLARI

Rakımı 10 olan Tekirdağ'da arazi aracı gerektirecek bir yol bulunmuyor. 3 gün önce alınan cipe, dün Vali Nezih doğan, ilk defa bindi. 23 derece sıcaklıktaki bu kentte yeni arabasıyla katılacağı programlara gitti. Valinin yeni lüks cipinin yanı sıra biri Mercedes marka olmak üzere 3 ayrı makam aracı daha bulunuyor.

TekirdaÄŸ ValiliÄŸi Ä°l Özel Ä°daresi 1 ay önce işçi ve memurların maaÅŸları için Vakıfbank ile Ä°l Özel Ä°daresi mevduat hesapları içinde Halk Bankası ile 3 yıllığına anlaÅŸtı. İçiÅŸleri Bakanlığı'nın, 5 Aralık 2005'te yayınladığı genelgeye göre, Vakıfbank'dan alınan promosyon ücretinin yüzde 70'i personele dağıttı. Yüzde 30'u olan 61 bin 500 TLÂise 3 gün önce Ä°l Özel Ä°daresi protokol hizmetlerinde kullanılmak üzere Volkswagen Caravella minibüs satın aldı. Ä°l Özel Ä°daresi mevduat hesapları içinde Halk Bankası ile 3 yıllığına anlaÅŸma imzalayan valilik, mevduat promosyonu ile de Vali Aydın Nezih DoÄŸan'ın isteÄŸi doÄŸrultusunda minibüsle birlikte aynı gün Toyota Land Cruiser V8 marka, piyasa deÄŸeri yaklaşık 113 bin euro olan 2009 model sıfır kilometre dört çekiÅŸli lüks cip aldırdı. Renault Safran, Renault Megan ve Mercedes marka makam araçları bulunan Vali DoÄŸan'ın makam aracı sayısı lüks ciple birlikte 4'e yükseldi.

Haberin Devamı

BANKANIN HEDÄ°YESÄ°

İl Özel İdaresi mevduat hesapları için resmi bankalardan teklif aldıklarını ifade eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, en yüksek faiz oranı veren Halk Bankası ile mevduat hesapları için anlaşma yaptıklarını söyledi. Promosyon alacaklarına karşın bankadan valiliğin ihtiyacı olan arazi aracı istediklerini söyleyen Doğan, bankanın kendilerine Toyota Land Cruiser V8 marka, piyasa değeri yaklaşık 113 bin EURO olan 4x4 jeep hediye ettiğini bildirdi. Geçen yıllarda promosyona karşılık bankaların Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi'nin ve Namık Kemal Üniversitesi'nin bazı eksikliklerini tamamladığını belirten Doğan, "Bu sene arazi aracına ihtiyacımız vardı. Banka ile görüşerek cip hediye olarak Tekirdağ Valiliğine verildi. Yapılan işlemler tamamen yasaldır. Bu araç şahsımın değil Tekirdağ Valiliği makamında kullanılmak üzere alınmıştır. Bir çok konuda arazi aracına ihtiyacımız olmuştu. Tekirdağ Valiliği'nin ihtiyacı olduğu için cip alma kararı verdik." diye konuştu.

 

Haberin Devamı

ÅžEHRÄ°N ORTALAMA RAKIMI 10

 

Denizden yüksekliği ortalama 10 metre olan Tekirdağ'da köy yollarının yüzde 70'ine yakını asfalt kaplamadan oluşuyor. 945 metre rakımlı Tekirdağ'ın tek dağı olan Ganos Dağı haricinde şehrin geneli düzlük araziden oluşuyor. Tekirdağ'da arazi aracını gerektirecek engebeli bir yol bulunmuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!