Doping Pasaportu

Güncelleme Tarihi:

Doping Pasaportu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şampiyonalar öncesi kamplarda ani baskınlarla alınacak idrar numunelerinin sonuçları, getirilen yeni uygulama ile her sporcunun kırmızı renkli doping pasaportuna işlenecek...

Kesin çözüm

Milli sporcularımız ceplerinde mavi TC pasaportunun dışında bir de kırmızı Doping Pasaportu taşıyacak. Doping Pasaportu olmayan sporcu yurt dışına çıkamayacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Sağlık Daire Başkanlığı ile Türkiye Doping Merkezi'nin çıkardığı Doping Pasaportu ile artık dopinge geçit verilmeyecek.

Baskın var

Dünya, Avrupa şampiyonaları ile Olimpiyat ve Akdeniz Oyunları öncesi kamplara yapılacak ani baskınlarla yurt dışına çıkacak sporculardan idrar numuneleri alınacak. Sonuçlar, numune alım yeri ve tarihi, numune şişesinin kodu ve kilit numarası yazılı yarışma dışı numune alımı sayfalarına işlenip sporcuların imzaları alınacak.

Sözleşme yapılacak

Pasaportta ayrıca, dopinge karşı mücadele amacıyla belirtilen kurallara uyacaklarına dair sporcularla bir sözleşme yapılacak. Bu sözleşmede sporcuların her müsabaka ve antrenmanda doping kontrolü amacıyla numune vermeyi, doping kontrolü aşamasında ve sonucunda adının açıklanmasına izin verdiğini, antrenman saatlerini ve yerlerini bildireceğini kabul ettiğine dair bir dizi madde yer alıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!