Doping bizden sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Doping bizden sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk Doping Kontrol Merkezi, Ankara'daki Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda sporculardan alınacak numuneleri, Hacettepe Üniversitesi'nde bulunan laboratuarlarında analiz edebilecek.

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Türkiye, müsabakalar boyunca doping kontrollerinden de sorumlu olacak. Türk Doping Kontrol Merkezi, şampiyona boyunca sporculardan alınacak numuneleri, Hacettepe Üniversitesi'nde bulunan laboratuarlarında analiz edecek.

Deprem felaketinin ardından Karadeniz Oyunları'nın ileri bir tarihe ertelenmesiyle, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden (IOC) aldığı geçici akreditasyon şansını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan merkez, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, Türkiye'nin denetçisi Barcelona Doping Kontrol Merkezi Başkanı Prof. Dr. Jordi Seguera ile yaptığı görüşmeler sonunda, mutlu sona ulaştı. Türk Doping Kontrol Merkezi, Ankara'da yapılacak şampiyonadan sonra, akredite merkezler arasındaki yerini alabilmek için IOC'ye resmi başvurusunu yapacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!