Dönüşüm merkezden başladı

TÜRKİYE neredeyse bir yıldır kentsel dönüşümü tartışıyor.

Haberin Devamı

Bunu yaparken işin merkezinde de bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var. Artık “kentsel dönüşüm” lafı her geçtiğinde herkesin aklına ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geliyor.
Kızılay’ın göbeğinde bulunan bakanlık binasında bugünlerde dönüşüm geçiriyor. Eylül ayında başlayacak olan riskli yapıların yıkımı öncesinde bakanlıkta bir süredir hummalı bir yenileme çalışması yürütülüyor. Bakanlık koridorlarında bu yenilemeyle ilgili “Dönüşüm merkezden başladı. Bakanlık Türkiye’ye örnek oluyor” yorumlarına neden oluyor.
Personel bina içinde ve dışında süren tadilat nedeniyle sıkıntı yaşasa da çalışmaların kısa zamanda bitirilmesi bekleniyor.

Dört elle sarılın talimatı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışması ilk önce bakanlıklardan başlayacak. Bakanlık geçtiğimiz günlerde kabinedeki 21 bakanlıktan riskli yapılarınızı belirleyin” yazısı gönderdi. Konunun üzerinde titizlikle duran Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bürokratlarından da konuya dört elle sarılmalarını istedi.

Haberin Devamı

Yedi bakanlıktan dosya geldi

İlk bilgilere göre 21 üyeli kabineden şimdiye kadar sadece 7’sinden riskli yapı istatistiği geldi. Bakanlık bürokratlarının tasnifine başladığı raporlar arasında belediyelerden ve kamu binalarından gelen dosyalar var. Bakanlığa gelen dosyalar arasında en dikkat çekici nokta İçişleri ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı binaların risk sıralamasında başı çektiği oldu. Hangi binaların daha riskli olduğu henüz açıklanmadı. Bunu eylül ayında başlayacak olan dönüşüm sırasında hep birlikte göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları