Dönüşüm bu sergide

Güncelleme Tarihi:

Dönüşüm bu sergide
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 10:56

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler, fakülte bünyesinde topladıkları atık malzemelerden oluşturdukları kostüm, elbise, defter, kolye, kalemlik, lamba, bebek ve çantaları beğeniye sundu.

Haberin Devamı

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan’ın katılımıyla Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde açılan, 'Geri Kazan! Üst - dönüşüm tasarım' başlıklı serginin küratörlüğünü İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich üstlendi. Sergide, Fröhlich’in 'Bahar Temizliği' kostüm, Doç. Dr. Şölen Kipöz’ün 'Asteya' giysi, Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er’in 'Diabetus Mellitus' tekstil yüzey, Argun Tanrıverdi’nin 'Hala hayatta' endüstriyel obje tasarımları ile fakülte öğretim üyeleri ve öğrencilerin oluşturduğu 'kolektif hareket' eserleri yer aldı.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, öğretim dönemi boyunca kâğıt, plastik, kumaş gibi fazlaca atığın oluştuğunu belirterek, "Bu atıkları sanatsal çerçevede değerlendirmeyi istedik. Çok uzun süredir çalışıyoruz. Kolektif hareket dediğimiz sosyal sorumluluk topluluğumuz var. Bu toplulukla birlikte kâğıt, tekstil gibi malzemeleri değerlendiriyoruz. Yeniden farklı ürünlere dönüştürüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Geri kazanım sektörünün sürdürülebilir üretim ve kalkınmanın önemli bir ayağını oluşturduğunu aktaran Prof. Dr. Bulgun, "Bir süredir geri dönüşüm ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Kullanılmış ürünleri dönüştürerek değer kazandırma felsefesinden yola çıkıyoruz. Böylece yepyeni tasarımlar ortaya çıkardık. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle birlikte çevreye duyarlılık bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu projemiz de bir başlangıcı oluşturuyor" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!