Dönüş çilesi!

Güncelleme Tarihi:

Dönüş çilesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2015 00:51

Türkiye tatilinden dönen izinciler, sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Büyük bölümü Kapıkule’de olmak üzere Avrupa’ya açılan Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaklaşık 3 kilometrelik kuyruk oluştu. Kuyruk nedeniyle diğer kapılara yönlendirilen izinciler, bu sınır kapılarında da yığılmaya yol açtı.

Sakarya’da geçirdiği tatilin ardından Almanya’ya giden Salih Yılmaz, kuyrukların, Bulgaristan sınır kapısının yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle oluştuğunu söyledi. Bulgaristan gümrük görevlilerinin işlemleri gerçekleştirmesinin zaman aldığını belirten Yılmaz, kuyrukta sıcak nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Viyana’ya giden Güner Varol ise her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını aktardı. Üç saattir beklediğini belirten Varol, “Polise sorduk, ‘Bulgaristan almıyor’ dediler. Kuyrukta sıcakta beklemek çok zor” diye konuştu.

Almanya’ya giden Yalçın Kösten de “Bizimkilerde bir sorun yok. Bulgaristan gümrüğünde kaçaklar ve diğer nedenlerden dolayı detaylı arama yapılıyor. Bu da kuyruk oluşmasına neden oluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!