Döngeloğlu Konferansına Büyük İlgi

Güncelleme Tarihi:

Döngeloğlu Konferansına Büyük İlgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 14:01

KONFERANSIN ARDINDAN BAŞKAN ÇELİK KONUŞMACI DÖNGELOĞLU’NA ÇİÇEK VE MESİR MACUNU HEDİYE ETTİ.

Şehzadeler Belediyesinin Kültür Sitesi Lale Salonunda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun katılımı ile düzenlediği Asrı Saadette Gönüllerin Fethi konulu konferans vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Döngeloğlu’nun sununum sırasında dolu olan salonda duygulu anlar yaşandı.
İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Şehzadeler Belediyesinin Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlediği Asrı Saadette Gönüllerin Fethi konferansına konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan yardımcıları, Bilal Demir, Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan yardımcısı İdris Avşar, ENSAR Vakfı Başkanı Arif Çeler, Yiğit Başı-ı Veli Vakfı Başkanı Sefer Yıldız, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile yaklaşık bin 500 vatandaş katıldı. Salonda boş yer bulamayan vatandaşlar yere serilen hasırların üzerinde konferansı izledi. Konferans öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Vatandaşlar tarafında büyük ilgiyle izlenen konferansta İlahiyatçı yazar Döngeloğlu konuşmasını peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek sürdürdü. Günümüze dair birçok konudan bahseden Döngeloğlu Ortadoğu’da yaşanan olaylara da değindi. Hz. Peygamber efendimiz ve Hz. Hamza’nın hayatları ile ilgili konuşan İlahiyatçı yazar Döngeloğlu salonda duygu dolu anların yaşattı. Konferansa katılan bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadılar.
“GÖNÜLLERİN FETHİNDE HERKES BİR NEFER OLMALI”
Konuşmasına Sarıkamış şehitlerini anarak başlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Sözlerimin başında 101. Yılında Sarıkamış Şehitlerimizi, vatanımızın bütünlüğü için, bayrağımız için mukaddesatımız için seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Değerli hocamız Ömer Döngeloğlu hocamız milyonların gıptayla izlediği, kendisinden son derece istifade ettiği güzel bir insan. İkinci defa kendisini Şehzadeler’ de misafir etmekten son derece büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kendisine halkımız adına Şehrimize hoş geldiniz diyorum. Gönül insanı Yunus Emre’nin de dediği gibi ‘Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’. Gerçekten de gönüllerin fethi önemli, ama en büyük fatih, gönüller sultanı, bu gün milyarların kendisine özlem ve hasret duyduğu, yeryüzünün her zamankinden daha fazla mesajına muhtaç olduğu sevgililer sevgilisi, önderimiz, rehberimiz sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’dır.’ Bizim inancımızda gönüllerin yeri çok önemlidir. Siyasete yeni başlamış olan genç kardeşlerimiz bana gelip de sorduklarında onlara hep diyorum ki; sizlere bir ağabeyiniz olarak tavsiyem şudur; iki şeye dikkat edin. Birincisi gönül kırmayın, gönüller kazanmaya çalışın, ikincisi ise mütevazı olun, ne kadar fazla mütevazı olabilirseniz o kadar fazla mütevazı olun. Belediyecilikte de ilkemiz gönülleri kırmadan gönülleri kazanarak, gönülleri fethederek yaşadığımız şehrimize hizmetkar olabilmektir. Birçok kelime ile zaman zaman bizi tanıtırlar. Ama birileri gönüllerin başkanı dediğinde Allah şahittir ki en çok hoşuma giden bu oluyor. Çünkü makamlar, rütbeler, servetler geçicidir. Ancak şu gök kubbede hoş bir seda bırakabilir, gönüllerde bir yer edine bilirsek, hayır dualarının bir yerinde ismimiz zikredilebilirse işte bu en büyük makam, en büyük rütbe, en büyük payedir. Bu gün bizleri yalnız bırakmayarak, Asrı Saadete, inancımıza göstermiş olduğunuz sevgiyi hınca hınç doldurarak gösterdiğiniz hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün İslam coğrafyasında akan kanların dinmesi için gönüllerin fethedilmesi lazım. Fatihin torunları olarak, gönüllerin fethinde hepimiz birere nefer olalım” dedi.
Konferansın ardından Başkan Çelik konuşmacı Döngeloğlu’na çiçek ve mesir macunu hediye etti. Program sonrasında vatandaşlar İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!