Dondurmanın lezzeti dövüldükçe artıyor

Hürriyet Haber
12.07.2009 - 00:00 | Son Güncelleme:

DONDURMA denilince akla ilk gelen Kahramanmaraş, yıllardır bu serinleten lezzeti yapan ustaları ile tanınıyor.

Dondurmasının sırrı her ne kadar keçi sütü ve salepte gizli olsa da dondurma ustalarının elindeki marifet de bu tada ayrı bir lezzet katıyor. Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği en önemli dondurma ustalarından biri olan Erdal Kanbur, 5 yaşından bu yana elindeki demir kaşıkla bu sihirli lezzete emek veriyor. Henüz teknolojinin gelişmediği dönemde ailesi ile birlikte sokakta dondurma satmaya başlayan Kanbur, "Bu dondurma dövüldükçe güzelleşiyor, lezzeti artıyor. O yüzden ustaya büyük görev düşüyor. Elinizde demir kaşık saatlerce dondurma fıçısının başında çalışmak hiç de kolay değil aslında" dedi. Kanbur, şöyle konuştu: "Yeni nesil çok tembel. Kaşığı eline almaya korkuyor. Daha doğrusu işin kolayına kaçıyor. "
Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı