Dön Kubi, dön...

Güncelleme Tarihi:

Dön Kubi, dön...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Afyon Milletvekili Kubilay Uygun, DSP-DYP-DSP-DYP gidiş gelişlerinden sonra, kısa süre önce transfer olduğu MHP'den de istifa etti. Uygun, MHP'nin ‘‘çekimser'' kararına rağmen, Yılmaz hükümetine güvenoyu vermişti. Bir süre önce ANAP'tan istifa eden Sadi Somuncuoğlu ise dün MHP'ye katıldı.

MHP'nin Meclis'te sandalye sayısı dün Afyon Milletvekili Kubilay Uygun'un istifası ile bire düştü. Ancak kısa süre sonra Aksaray bağımsız milletvekili Sadi Somuncuoğlu'nun katılması ile yeniden ikiye çıktı.

Somuncuoğlu ile birlikte aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube eski Müdürü Salih Güngör, Güven Sazak, Nevzat Kösoğlu'nun da bulunduğu 49 kişilik bir grubun MHP'ye katıldığı belirtildi. Ancak, Güngör ve Sazak'ın da aralarında bulunduğu 49 kişiden en az yarısının salonda olmadığı görüldü. Bunun üzerine, MHP yönetimi gazetecilere dağıtılan ‘katılanlar listesi'ni geri toplattı.

UYGUN'UN 5. İSTİFASI

24 Aralık 1995'te DSP'den seçildikten sonra istifa ederek DYP'ye geçen Uygun, tepkiler üzerine tekrar DYP'den istifa ile DSP'ye döndü. Ancak, kısa süre sonra yine DSP'den istifa edip DYP'ye katıldı. Uygun, bir süre önce de Tuğrul Türkeş ile görüşerek MHP'ye katılmış ve Türkeş'i desteklediğini açıklamıştı. Uygun, Bahçeli'nin kazanması ve MHP'nin ‘çekimser' oy kullanması yönündeki parti kararına rağmen Yılmaz hükümetine ‘evet' oyu verdi. Bahçeli bunun üzerine Uygun'u dışladı. Uygun, dün MHP Genel Başkanlığı'na gönderdiği istifa dilekçesinde, çekimser oyun 54. hükümetin bunalım politikasına evet demek olacağı için 55. hükümete olumlu oy verdiğini belirtti.

BOZKURTLARDAN ÖZÜR

Uygun, şunları söyledi:

‘‘MHP milletvekili olarak bu partiye intikalimi sağlayan Sayın Tuğrul Türkeş'in yanında yer almam dolayısıyla, yeni seçilen Genel Başkan tarafından, savunmam dahi alınmadan kesin ihraç istemiyle MYK'ya sevk edildim. Bugüne kadar Sayın Bahçeli'nin şahsımla, milletvekili sıfatıma ilgisizliği ve seçimden önceki medyaya yapmış olduğu açıklamalar beni son derece rahatsız etmiştir. Gönülbağı ile bağlandığım MHP camiasından ve ülkücü kardeşlerimden kopmak beni ziyadesiyle üzmüştür.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!