Domuz gribinin adı çıkmış

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribinin adı çıkmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 16:12

MANİSA İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kentte beş kişide domuz gribine rastlandığını, bir kişinin yaşamını yitirdiğini, diğer hastaların tedavilerinin ardından taburcu edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Domuz gribinin adı çıkmış

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ve İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan ile birlikte kentteki domuz gribi vakaları hakkında bilgi verdi. Konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Tay, kentte numune alınan kişilerden beşinde H1N1 adlı domuz gribi virüsünün tespit edildiğini söyledi. Bir kişinin öldüğünü, diğerlerinin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydeden Tay, panik yüzünden hastanelerde yığılma olduğuna dikkati çekti. Tay, "Aslında risk grubunda olmayanların hekime bile gitmelerine gerek yok. Risk grubunda olanlar da aile hekimlerine gidebilirler. Hastanelerde yığılmanın nedeni medyada konunun abartılmış olmasıdır. İnsanlar panik yaşıyorlar. Hemen hastaneye koşuyorlar. Her yıl bu gripler yaşanıyor. Her yıl risk grubundaki kişilerden bazıları da hayatını kaybediyor" diye konuştu.

KORUNMAK İÇİN ÖRENİLERİ SIRALADI

Haberin Devamı

Domuz gribinden korunmak için aşı yaptırılmasını tavsiye eden Tay, "Risk grubundaki kişiler grip olurlarsa, tedavileri için mutlaka hekime başvursunlar. Bunların dışında gripten korunmak için grip olan kişilerin toplumdan izole olması gerekiyor. Çocuk grip olduysa iyileşene kadar okula göndermemek gerekiyor. Ellerin sabunlu su ile sık sık yıkanması gerekiyor. Vücut direncinin yüksek olması için düzenli beslenme, istirahat ve iyi uyku şart" dedi.

Domuz gribinin adı çıkmış



VALİ BEKTAŞ: DİĞER GRİPLER DE DOMUZ GRİBİ KADAR ÖLDÜRÜCÜ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da domuz gribinin sadece adının ürkütücü olduğunu belirterek, diğer griplere karşı da dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu. Vali Bektaş, "Domuz gribi ölümlere sebep olabilir ama diğer gripler de aynı oranda ölüme sebep olabilir. Risk grupları diğer griplerde olduğu kadar domuz gribinde de dikkatli olacaklar. Adı biraz ürkütücü. Bütün gripler kadar tehlikelidir. Aslında domuz gribi dışında diğer gripleri de dikkate almalıyız. Fazla büyütmeye, panik yapmaya gerek yok" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!