Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Domates köftesi

(YUNAN USULÜ)

MALZEMELER:

2 adet taze domates

1 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 su bardağı bira

5-6 adet kuru domates

Bir tutam tuz ve karabiber

Alabildiği kadar un

2 su bardağı çiçekyağı

HAZIRLANIŞI:

Soğanı ve maydanozu robottan geçirin. Taze domatesleri ufak boyda doğrayın. Kurutulmuş domates koyacaksanız önce sıcak suda 5 dk bekletin sonra çıkarıp doğrayın. Yağın içinde konserve domatesse doğrudan doğrayın ve taze domatesle beraber soğan rendesiyle karıştırın. Birayı döküp arzu ettiğiniz ölçüde tuzunu ve karabiberini ekleyin. Un alabildiği kadar olacak bunu bir gün önceden yapıp buzdolabında 2-3 gün bekletebilirsiniz. İstediğiniz zaman sıcak sıcak kızartabilirsiniz. Yağınız kızgın olmalı kaşık yardımıyla mücver gibi kızartın.
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI