Domates fiyatı dip yaptı

Güncelleme Tarihi:

Domates fiyatı dip yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 11:29

Domates fiyatı dip yaptı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde domatesin kilosu 6-7 kuruşa kadar düşerken, üreticilerin satamadığı domatesler Tırlara yüklenip salça fabrikalarına gönderildi.
Türkiye'nin en önemli turfanda üretim merkezlerinden biri olan Demre'de domates fiyatları dip yaptı. Her gün onlarca Tır domates, salça fabrikalarına gitmeye başladı. Demre'de en kaliteli domates 60 kuruşla, 1 lira arasında satılmaya başladı. Ancak üretimin artması ile birlikte çok kaliteli olmayan domates, alıcı bulamayınca salça fabrikaları tarafından satın alındı. Demre Toptancı Hali'nde çok kaliteli olan domates 60 kuruş, salkım domates 1 lira, elika, verti ve seyit domates 80 kuruştan satılıyor.
Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, "Sert geçen kış nedeniyle bir ay süreyle yükselen domates fiyatları karşısında ülkede bir fırtına koparıldı. Hayat pahalılığının suçlusu olarak domates gösterildi. Bugün domatesin kilo fiyatı sadece 6-7 kuruşa kadar düştü. Yetkililer ve basın organları bunu da görsün. Allah aşkına 1 kilo domates 6-7 kuruş olur mu? Çiftçi evine ekmek götürmek için sandığını sadece 80 kuruşa topluyor ve Tırlara yüklüyor. Belki Tırın bulunduğu alana getirdiği mazot parasını, toplam emeğini bile çıkaramıyor. Buyursunlar bunu da görsünler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!