Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Domates çorbası tarifi, nasıl yapılır?

    Hürriyet Haber
    26.05.2017 - 11:26 | Son Güncelleme: 26.05.2017 - 11:26

    Türk mutfağının en sık tüketilen çorbaların domates çorbası, gerektiğinde şifa gerektiğinde de nefis bir başlangıçtır. Üzerine kaşar peyniri rendelendiğinde lezzeti katlanan domates çorbasının tarifi ve yapım aşamaları detayda!

    Domates, tereyağı, un, toz biber, su, süt ve tuz ile yapılan domates çorbası, yaz kış severek tüketilen çorbalardan biri. Kaşar peyniri veya kızarmış ekmek dilimleriyle süslenen domates çorbası, misafirler için hazırlanan sofraların da başını çeker. Rendelenmiş domateslerin kavrulan unla buluşması neticesinde ortaya çıkan domates çorbasının tarifi ve püf noktasını sizler için özetledik.

    Püf noktası: farklı bir domates çorbası için çorbanızın üzerini fesleğen, rendelenmiş kaşar, kıtır ekmek, zeytinyağı ya da taze çekilmiş karabiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

    Domates çorbası tarifi

    Malzemeler: 2 yemek kaşığı sıvı yağ• 1 yemek kaşığı tereyağı• 2 tepeleme yemek kaşığı un• 1 yemek kaşığı domates salçası• 5 adet domates• Yarım su bardağı süt• Tuz

    Domates çorbasının yapımı için, Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur. Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dk kavrulur. 4 su bardağı su eklenerek çırpılır. Tuzu damak tadınıza göre ayarlanır. Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir. Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.  Nefis Sütlü domates çorbası tarifimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

     

    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı