'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'

Güncelleme Tarihi:

Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 11:45

'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, 22 yıldır aralıksız düzenlenen 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi' etkinliğinin 261'nci buluşması Kaleiçi'nde yapıldı.

Şair Musa Fırat'ın sunduğu 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'nde şairler ve şiirseverler Kaleiçi semtindeki Palavra Cafe'de bir araya geldi. Gecede, nisan ayında yaşamını yitiren şairler, ozanlar ve sinema sanatçıları şiir ve türkülerle anıldı. Gecenin ilk şiirlerini şair Naim Tuncalı, ardından da Mustafa Ceylan seslendirdi, Gazanfer Özcan kanunu, Musa Yenilmez, Meral Erdal, Erdem Can, Hasan Bayır, Suzan Yaman, Sevinç Ay ise bağlamalarıyla eşlik etti.

Gecede, şairler Mehmet Budak, Harun Yiğit, Mehmet Duran, Nadir Demir, Ertekin Özcan, Suzan Yaman, Melis Sökmen, Cangül Büke, Kibriye Koçak, Nisan ayında yaşamlarını yitiren ve aralarında Sebahattin Ali, Muhsin Ertuğrul, Kemal Tahir, Oktay Rıfat, Ümit Katrancıoğlu'nun da bulunduğu şairlerin eserlerini seslendirdi. Sinema sanatçısı Halit Akçatepe'nin de Türk sinemasına katkıları dillendirildi.

Musa Fırat, gecenin ansısına şair Kibriye Koçak'a 'Atatürk'ün Nutku'nu, geceye ilk kez katılıp şiir ve türküleriyle renk katan yeni üyelere de 'sarı yazma' hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!