Dolmabahçe’de 84. yıl coÅŸkusu

Hayrettin-Buket Taşdelen çifti ve Esin Demirören (üstte) Dolmabahçe Sarayı’ndaki davete ellerinde bayraklarla katıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kızları Merve ve Gözde’yle (altta) 84’üncü yılın coşkusunu yaşadı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 84. kuruluÅŸ yıldönümü, Ä°stanbul Dolmabahçe Sarayı’nda da özel bir davetle kutlandı. Ä°stanbul ValiliÄŸi’nce düzenlenen geceye havai fiÅŸek gösterileri damgasını vurdu. Ayrıca ünlü isimlerin de arasında bulunduÄŸu çok sayıda davetli, ellerinde Türk bayrakları ile 10. Yıl Marşı’na eÅŸlik ederek görülmeye deÄŸer bir tablo oluÅŸturdu.Â

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Semra Özal, kuvvet komutanları ve protokol davetlilerinin katıldığı gecede, Kutlu-Sema Aktaş, Buket-Hayrettin Taşdelen gibi tanınmış isimler de ellerindeki bayraklarla coşkuya ortak oldu. Seramik sanatçısı ve ressam Jale Yılmabaşar ise Dolmabahçe Sarayı’ndaki davetin en neşeli ismiydi. Yılmabaşar, "Devlet Sanatçısı" sıfatıyla katıldığı davette elinden bayrağımızı bir an olsun düşürmedi. Jale Hanım, İstanbul’daki kutlamanın ardından da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’da verdiği resepsiyona katılmak üzere Ankara’ya uçtu...

Ä°ÅŸte caz budur

Caz müziğin en büyük ustalarından John Coltrane’in oğlu Ravi Coltrane, 3 Kasım’da, CRR’de "İşte caz budur" dedirtecek. Tenor, soprano saksafoncu, bandleader, besteci, caz yıldızlarının sağ kolu ve bağımsız bir yapım şirketinin kurucusu olan; adını Hint sitar sanatçısı Ravi Shankar’dan, yeteneğini ise caz müziğinin en büyük ustalarından kabul edilen babası John Coltrane’den alan Ravi Coltrane’in konseri saat 20.00’de başlayacak.

İstinye’de parti var

Garanti Bankası’nın uluslararası concierge ve seyahat danışmanlığı hizmetleri sunan kartı &club prive Card, üyelerini bu akşam İstinye Park Emporio Armani ve Armani Caffe’de düzenlenecek "Armani prive Night" partisinde bir araya getiriyor. Partide davetlilere, Armani Caffe’nin dünyaca ünlü şefi Fabrizio Pellgrini’nin geceye özel hazırlayacağı mönü ikram edilecek.

Dünyaya açılıyor

Manken Simge Tertemiz, özel bir proje ile yurtdışına açılacak. Fotoğrafları, çok yakında gözlük markası Hawk’ın tüm dünyadaki satış noktalarını süsleyecek olan Tertemiz, projeyle ilgili şunları söyledi: "Birçok organizasyonda birlikte çalıştığımız reklamcı arkadaşım Enis Özkan, bu projeyi bana getirdiğinde çok heyecanlandım. Çünkü fotoğraflarım tüm dünyada görülebilecekti. Bu da kariyerim açısından çok güzel bir gelişme. İstanbul Boğazı manzarası önünde çekilecek bu fotoğraflar sayesinde hem benim hem de Türkiye’nin tanıtımı yapılmış olacak."

İstanbul hatırası

Dün gece WOW Center’da konser veren Kevin Costner, İstanbul gezisi sırasında Suada’ya da uğramıştı. Mekandaki Arşipel adlı balıkçıda yemek yiyen Costner, buranın patronu Mehmet Koçarslan’la da tanıştı. Reina adlı gece kulübünün de sahibi olan Koçarslan’ın adını Amerikalı dostlarından duyduğunu belirten ünlü aktör, yemeğin sonunda kusursuz hizmetlerinden dolayı Mehmet Bey’e teşekkür edip oradan ayrıldı. Bu ziyaretten geriye de işte bu fotoğraf kaldı.

Boşanmadık

Füsun-Süleyman Kosif çiftinin boşandığına dair fısıltılar gün geçtikçe artıyordu. Kosifler’in sessiz sedasız boşandıkları hakkında çıkan haberlere Füsun Hanım’dan cevap geldi. Kosif "Eşimden boşanmadım, hiçbir sorunumuz da yok. Allah boşatmasın. 26 yıllık yuvamızı yıkmamız için hiçbir sebep göremiyorum" dedi.

Kubbe’yi mutlaka görün

Irak asıllı ressam Souadad Kandemir’in "Kubbe" adlı yağlı boya sergisi 2 Kasım günü saat 18.00’de Dolmabahçe Sarayı’nda sanatseverlerle buluşacak. Uzun zamandır Türk İslam aleminin sembolü sayılan cami ve kubbelerle ilgili çalışmalar yapan sanatçı, yeni sergisinde kubbenin hem dış görünüşünü hem de içini yansıttığı 30 ayrı esere yer veriyor. Sergi, 12 Kasım’a kadar gezilebilecek.
Yazarın Tüm Yazıları