Dolgu topuk, süslü stiletto, gladyatör sandalet, rengarenk babet

Güncelleme Tarihi:

Dolgu topuk, süslü stiletto, gladyatör sandalet, rengarenk babet
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 15, 2006 00:00

Konuya dolgu topuklardan girmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa ortaya çıkan dolgu topuklar, bu yaz ayakkabı modasını ele geçirdi. Bütün markalar koleksiyonlarında dolgu topuklara yer verdi. Kimi mantardan, kimi hasırdan, kimi tahtadan yaptı.

Haberin Devamı

İkinci sırayı gladyatör sandaletleri alıyor. İncecik topuklu süslü stilettoları da es geçmemek gerekiyor. Babetlere gelince, her rengi var. Topukların üzerinden inip biraz dinlenmek istediğiniz günler için ideal. "Ama seksi değil" diye düşünenlerdenseniz ne kadar yanıldığınızı kanıtlamak için Attila İlhan’ın Smyrna Blues şiirini hatırlatırız:

"Gece mavisine boyalı saçların / devler hıçkırır şarkılarında / dönük bir deniz gibi tutarsın / nefesin hem erkek hem kadın / ökçesiz pabuçların hatırımda / rıhtımda pazartesi sularında..."

Modelleri anladık da ne renk giyeceğiz derseniz. Önce kahverengi deriz. Kış rengi olarak bilinen kahve bu yaz bütün tonlarıyla sahneye çıkıyor. Bazen bakıra kaçıyor bazen sütlü kahve oluyor. Dore, lame ve bakır üçlüsü bu yaz da başrollerde. Yaz renklerine ne oldu derseniz? Onlar da var. Kırmızının en canlısı, pembenin en çingenesi, yeşilin en turkuazı...

TAHTA TOPUK

Divarese koleksiyonu canlı, renkli ve orijinal tasarımlarla dolu. Geçen yaz dönüşünü kutladığımız, rahatlık ve şıklığın birlikteliğini yaşatan, 80’li yılların gözdesi espadriller; üzeri dantel, çiçek ve pullarla süslü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dore, lame, bakır tonundaki çarpıcı modeller, swaroski taşlarla bezenmiş.

BEYAZ-LAME Ä°KÄ°LÄ°SÄ°

Hotiç’in 2006 ilkbahar-yaz koleksiyonunda zarif ve şık çizgiler hakim. Geçen sezonun Gold çılgınlığı, yerini Beyaz- Lame ikilisine bırakmış. Siyah ve kırmızı birlikteliği de çok gözde. Koleksiyonun fotoğrafları Film Sokağı’nda Nihat Odabaşı tarafından çekildi. Modelliği son iki sezonda olduğu gibi Mehmet Günsür ve Cansu Dere yaptı.

KADIN AYAKKABISINA ERKEK MODEL

/images/100/0x0/55eb3811f018fbb8f8b31860

Haberin Devamı

Derimod ses getiren bir reklam  kampanyasına imza atmak için kadın ayakkabılarını ünlü bir erkek modelle tanıtıyor. Seçtikleri isim Burhan Öçal. Neden Burhan Öçal’ı seçtiklerini Derimod’un Yönetim        Kurulu üyesi Sedef Orman şöyle anlatıyor: "Ãœnlülerle çalışmak çok doÄŸru bir strateji ama seçtiÄŸiniz isimlerin marka vaadinize uyumlu olması çok önemli. Burhan Öçal’ın Derimod ile çok uyumlu olduÄŸunu düşünüyorum. GeniÅŸ kitleleri etkileyebilen bir aurası var.              Modayı ve trendleri yakından takip ediyor. Derimod’a çok benziyor." FotoÄŸrafları Nihat Odabaşı çekti. Derimod 2006 yaz          koleksiyonu beÅŸ gruba ayrılıyor. TaÅŸlı      boncuklu stilettolar, sandaletler, platformlar ve tahta topuklu takunyalar, etnik ayakkabılar ve kovboy çizmeleri. Â

Haberin Devamı

HANGÄ° MARKA HANGÄ° AYAKKABIYI YAPTI

İthal ayakkabı deyince akla gelen ilk adreslerden biri olan Beymen her sezon olduğu gibi bu yaz da ünlü markaları Türkiye’ye getirdi. Hangi markalarda ne var derseniz şöyle özetleyebiliriz:

Mantar ve tahta dolgu topuklar YSL, Chloe, Christian Dior.

Gladyatör sandalet Giuseppe Zanotti, Jimmy Choo.

Şeker pembesi, fıstık yeşili, boncuk mavisi babetler Marc by Marc Jacobs.

Ä°nce topuklu seksi stilettolar Jimmy Choo, Giuseppe Zanotti, Le Silla.

Bol taşlı, renkli ve gösterişli modeller Dolce & Gabbana.

Turkuaz ve mercan renklerinde taşlarla süslü ayakkabılar Miu Miu.

Topuksuz ama şık seçenekler Prada, Miu Miu.

Beymen’in sezon fotoğraflarını Cem Boyner ve Erbil Balta çekti. Kreatif direktörlüğünü Murat Türkili’nin yaptığı çekimler hakkında Cem Boyner’in yorumu şöyle: "Bence ayakkabı çekimlerimiz olağanüstü başarılı. Kadın ayağı ile ayakkabının güzelliğini ortaya çıkardık. Bu ayakkabıları giyersem benim ayağım da böyle güzel gözükür mü, duygusunu vermeye çalıştık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!