Dolardaki düşüş devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Dolardaki düşüş devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 09:16

Global piyasalarda Japonya'da ekonomiyi destekleyecek adımlar atılacağı beklentilerinin yarattığı iyimserlik gelişmekte olan ülkelere ilişkin risk iştahını desteklemesiyle kurda 2.90 seviyesinin altındaki seyir devam ediyor.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde 2.8820 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah güne sınırlı bir yükselişle saat 0845'te 2.8875/2.8880 seviyesinde başladı.

Dün akşam saatlerinde 3.0420 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.0475/3.0493, 3.2030 civarında olan euro/TL ise 3.2091/3.2113 seviyesinde işlem görüyor.

İngiltere AB'den çıkış kararı öncesi 4.25 civarında seyreden sterlin/TL ise 3.87 civarında seyrediyor.

 GELİŞEN ÜLKELERE İLGİ SÜRÜYOR

Japon ekonomisine yönelik beklentilerin yanı sıra Almanya'nın ilk defa negatif getirili 10 yıllık tahvil ihraç etmesinin de etkisiyle yatırımcılar neredeyse her gelişmekte olan ülke varlığına giriş yapıyorlar.

Bankacılar TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden bir miktar gerisinde kaldığını belirtirken, bu gelişmede son günlerde artan kurumsal döviz talebi ve TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentisinin etkili olduğunu belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Bir diğer taraftan ise Fransa'da silahlı bir saldırgan tarafından kullanılan kamyonun Ulusal Gün dolayısıyla kutlamalarda olan kalabalığın içine hızla sürülmesi sonucu 80 kişi hayatını kaybetmesi ve çok sayıda yaralının bulunması ise bugün piyasalardaki iyimserliği sınırlayan bir etken olarak ön plana çıkıyor.

TAHVİLDE SON DURUM

Tahvil bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 9.08, valörde son işlemde yüzde 9.04 seviyesindeydi.

Yeni iki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 tahvilde ise ortalama bileşik dün spot kapanışta yüzde 8.62 seviyesindeydi.

PİYASALARDA GÜNÜN GÜNDEMİ

Bugün iç piyasada Nisan dönemi işsizlik verileri ile yılın ilk yarısına ilişkin bütçe gerçekleşmeleri takip edilecek. İç verilerin piyasada etki yaratması beklenmezken dış piyasada ise Haziran ayına ilişkin Euro bölgesi ve ABD enflasyon verileri, Haziran ayı ABD perakende satışları, Temmuz ayı NewYork Fed imalat endeksi, Haziran ayı ABD sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı ile Temmuz ayı Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!