Dolar kritik açıklamalarla 3.58'in altını gördü!

Güncelleme Tarihi:

Dolar kritik açıklamalarla 3.58in altını gördü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 15:34

Dolar fiyatları ABD Başkanı Yellen'a odaklandığı bu güne 3.61 seviyesinde başlarken; Fed Başkanı Yellen'ın açıklamalarının ardından 3.58 seviyesinin altını gördü.

Haberin Devamı

Dolar/TL piyasaların Yellen'a odaklandığı yeni güne 3.61'in üzerinde başladı. Kur daha sonra 3.58 seviyesinin altını gördü. Fed Başkanı Janet Yellen'in enflasyonun hala belirsizlik kaynağı olduğunu açıklaması ve Eylül ayında faiz artışı beklentilerinin azalması doların küresel piyasalarda düşmesine neden oldu.

Dün 3.6440'ı test eden dolar/TL bugün güne 3.61 seviyesinden başladı. Dolar kuru Fed Başkanı Yellen'ın açıklamalarıyla 3.58 seviyesinin altına geriledi. Dolar/TL en düşük 3.5799 seviyesini görürken saat 16.10 itibarıyla 3.5820 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise aynı dakikalarda 4.0947 seviyesindeydi.

Güney Afrika randı yüzde 1,30 artışla şu dakikalarda gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolara karşı en fazla değer kazanan para birimi olurken, Güney Afrika randını yüzde 0,53 yükselişle Türk lirası, yüzde 0,51 değer kazancıyla da Güney Kore wonu izledi.

Haberin Devamı

YELLEN AÇIKLAMASI PİYASA TRENDLERİNİ BOZMUYOR
AK Yatırım
Fed Başkanı Yellen'ın 17:00'da ABD Senatosuna yapacağı konuşmanın metni yayımlandı.

Metin anahatlarıyla ABD faizleri negatif, ons altın pozitif, Dolar/TL negatif, Euro/Dolar pozitif, BIST100 ve gelişen ülke borsaları pozitif etki yapıyor. Dolar/TL'de yükselişlerin satış, BIST100'de düşüşlerin alım fırsatı olmaya devam ettiğini düşünüyoruz. ABD faizleri, ons altın, Euro/Dolar'da nötr duruşumuzu koruyoruz.
Yellen beklenenden farklı bir konuşma yapmıyor, piyasada pozitif mod devam ediyor...

"Metnin detaylarına bakıldığında, Yellen ABD'de enflasyon görünümünde negatif gelişmelerin farkında olduğuna ve %2 olan enflasyon hedefinin altında sonuçlar görüldüğüne değindi. Ancak istihdam piyasasında olumlu görünümün devam ettiğini ve mevcut faiz oranlarının ileriki dönemde tüketim harcamalarını pozitif etkileyebileceğini belirtti.

"Yellen, kapasite kullanım oranlarının ratması ve enerji fiyatlarının toparlanmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde maaş artışlarının görülebileceğini tahmin ediyor.

"Bilanço küçültmesine bu sene başlanabileceğine değinirken, zamanlama konusunda bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

" Yellen yorumları tahmin edilen çizginin dışına çıkmış görünmüyor. 17:00'da soru-cevap kısmında bir sürpriz olmaz ise piyasalar ilk paragrafta belirttiğimiz trendleri bozmadan yola devam edebilirler.

BAKMADAN GEÇME!