Dolar fiyatları bugün ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar fiyatları bugün ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 09:42

Dolar fiyatları vatandaşlar tarafından merak takip ediyor. Haftanın açılış gününde dolar fiyatları güne düşüşle başladı. İstanbul serbest piyasada dolar 3,4180, avro 3,6430 liradan haftaya başladı.

Haberin Devamı

Trump seçilmesinden bu yana gözlenen küresel güçlenme eğiliminin zayıflamasıyla dolar/TL'de güne düşüşle başladı. Dolar fiyatları şu saatleri 3.4203 seviyelerinden işlem görüyor. Merkez Bankası'nın geçen hafta gerçekleştirdiği faiz artışından sonra gerek küresel gelişmeler gerekse Türkiye'ye özgü nedenlerle dolar/TL tarihi zirvelerini her gün yenileyerek 3.4760'a kadar yükselmişti.

 

Cuma günü 3.66'nın hemen üzerinde günü tamamlayan euro/TL bu sabah 0849'da 3.6442/3.6464, Cuma günü 3.56 civarında olan sepet bazında TL ise aynı saatte 3.5313/3.5333 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar endeksi yüzde 0.7 düşüşle 100.77 düzeyinde bulunuyor. Dolar Perşembe günü 102.05 ile 13.5 yılın yeni zirvesi görmüştü.

Haberin Devamı

ENDİŞELER SON BULMADI

Bankacılar, dolardaki küresel güç kaybıyla birlikte dolar/TL'de bir miktar iyimserliğe yer açıldığını geçen hafta faiz artışı gerçekleştirilmesinin de bunu destekleyen unsurlar arasında yer aldığını TCMB'nin likidite adımlarının yakından takip edildiğini belirttiler. Bankacılar dolar/TL'de yaşanan düşüşe karşın Türkiye'ye özgü endişelerin henüz son bulmadığına da dikkat çektiler.

BUNLAR TAKİP EDİLECEK

Piyasalarda bugün dolardaki küresel seyrin yanında TÜİK'in 10.00'da açıklayacağı Kasım ayına ilişkin ekonomik güven endeksi izlenecek. Dış piyasalarda ise açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Öte yandan piyasalarda ayrıca AKP'de ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin bazı bankacılar analistlerle yapacağı toplantı da takip edilecek.

FAİZ ARTIŞI VE SİYASİLER

TCMB, TL'de son dönemde görülen sert değer kayıpları ardından sürpriz bir şekilde politika faizi ile koridorun üst bandını artırırken, analistler bu adımın TCMB'nin TL'deki değer kaybına hassasiyetini ve gerektiğinde adım atabileceğini ortaya koyduğunu söylediler.

Ancak yüksek faize karşı olduğunu her açıklamasında ifade eden, hatta TCMB'nin kararından bir gün önce de dile getiren Erdoğan'ın kararın ardından nasıl bir yorum yapacağı da piyasalarda yakından izleniyor.

Haberin Devamı

TCMB'nin adımının Erdoğan'ın faiz açıklamalarını yinelemesinin hemen ardından gelmesi de kararı piyasanın sürpriz olarak nitelendirmesine neden oluyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.28 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 11.29 oldu. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.88 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 10.89 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!