Dolar fiyatları Fed tutanakları sonrası düşüşte

Güncelleme Tarihi:

Dolar fiyatları Fed tutanakları sonrası düşüşte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 09:42

Olası bir kabine revizyonunu izleyen dolar/TL Fed tutanakları sonrası 3.55'e geriledi. Dolardaki değer kaybına paralel geçen hafta 3.6415'e kadar yükselen dolar/TL bu hafta boyunca 3.55'in hemen üzerinde dalgalı bir seyir izledi. Dün günü 3.57'in hemen altında tamamlayan kur Fed sonrası ise 3.55'li seviyelere geriledi. Dolar kuru bugün güne 3.55 seviyesi sınırında başlarken, saat 9.31 itibarıyla 3.5550 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise aynı dakikalarda 3.9939 seviyesinden işe başladı.

Haberin Devamı

Bugün iç piyasalarda açıklanacak bir veri bulunmazken Erdoğan'ın Brüksel'de AB yetkilileriyle yapacağı toplantılar takip edilecek. Dış piyasalarda ise ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek.

Bankacılar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Brüksel'e hareketi öncesi söylemlerine paralel olası bir kabine revizyonunu izlemeye devam ediyorlar.

OLASI KABİNE REVİZYONU İZLENİYOR

İç piyasada bankacılar en önemli gündem maddesi olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2.5 yıl aradan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) olağanüstü kongresinde yeniden genel başkan seçilmesinin ardından kabinede bir değişikliğe gidip gitmeyeceğini izliyor.

Piyasalar tarafından özellikle ekonomi yönetiminde değişiklik yapılıp yapılmayacağı, yapılır ise nasıl bir değişikliğe gidileceği yakından takip ediliyor.

Haberin Devamı

Erdoğan Brüksel'e yapacağı ziyaret öncesi havalimanında yaptığı açıklamalarda yeni Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) Brüksel seyahatinin dönüşünde belirleyeceklerini söyleyerek, kabine revizyonunu ise Başbakan Binali Yıldırım ile değerlendirip gereğini yapacaklarını dile getirdi.

'TUTANAKLAR' SONRASI DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bundan sonra yapacağı faiz artırımları ve 4.5 trilyon dolarlık tahvil stokunu azaltma çabaları konusunda temkinli bir yaklaşım ortaya koymasının ardından dolar değer kaybetti.

Fed'in 2-3 Mayıs'ta yaptığı para politikası toplantısının tutanaklarına göre Fed yetkilileri, ABD ekonomisinde yakın dönemde görülen yavaşlamanın geçici olduğu net bir şekilde belli olana kadar faizlerin artırımından kaçınılması konusunda görüş birliğine varırken, yetkililerden çoğu faiz artırımının yakında yapılabileceğini düşünüyor.

Doların altı büyük para birimine karşı seyrini gösteren dolar endeksi 11 Mayıs'ta 100 seviyesine oldukça yakın seyrederken kısa sürede 97 seviyesinin altına inerek doların sert bir değer kaybı yaşadığına işaret etmişti. Endeks Fed tutanaklarından sonra da aşağı yönlü bir seyir izleyerek yüzde 0.3 düşüşle 96.972'ye geriledi.

TAHVİL BONO PİYASASI

Haberin Devamı

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.67, valörde son işlemde yüzde 10.59 seviyesindeydi.

Öte yandan iki yıllık yeni gösterge olan 15 Mayıs 2019 itfalı tahvilin ortalama bileşik faizi ise dün spot kapanışta yüzde 11.23 seviyesindeydi, valörde son işlemde ise yüzde 11.19 oldu.

Dolar fiyatları Fed tutanakları sonrası düşüşte

EKONOMİDE SON 24 SAAT

BAKMADAN GEÇME!