Dolar fiyatları bugün ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Dolar fiyatları bugün ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 09:52

Döviz yatırımcısı ve dolarla ticaret yapanlar dolar fiyatlarını merak ediyor. Peki bugün Kapalıçarşı'da dolar fiyatları güne nasıl başladı? İşte dolar fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'da 3,5560 liradan alınan dolar 3,5580 liradan satılıyor. 4,0360 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 4,0380 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,5620 lira, avronun satış fiyatı ise 4,0440 lira olmuştu.

DOLAR FİYATLARI NEDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ?
Dolar, ABD ile Kuzey Kore arasında artan gerilim kaynaklı endişelerle yen karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 113 yene geriledi ve hafta başında gördüğü bir buçuk ayın zirvesi olan 113.48 yen düzeyinden uzaklaştı. Kuzey Kore, dün yeni geliştirdiği kıtalararası balistik füzenin denemesini başarılı şekilde yaptığını ve füzenin ağır nükleer başlık taşıyabileceğini açıklarken, Washington buna Pyongyang'ın nükleer silah geliştirme programı nedeniyle hesap vermesi için harekete geçilmesi çağrısıyla karşılık verdi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı füze denemesini kınarken, ABD ve müttefiklerini savunmaya hazırlıklı
olduğunu belirtti. Euro geçen hafta para politikasının sıkılaştırılacağı endişeleriyle dolar karşısında yüzde 2.1 değer kazandıktan sonra 1.1359 dolar civarında istikrar kazandı. Euro/dolar kurunda kısa vadeli hedef geçen hafta görülen bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesi olan 1.1445'te bulunuyor. Euronun 1.15-1.16 dolar düzeyini yukarı yönlü kırması
ise 2015 başından bu yana izlediği trendden ayrıldığına işaret edebilir. Ancak ABD'de açıklanacak ekonomik verilerin Fed'in para politikasını sıkılaştırma eğilimini desteklemesi halinde euro bu seviyelerin üzerine çıkmakta zorlanabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!