Dolar fiyatları en son ne kadar oldu? İşte döviz fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Dolar fiyatları en son ne kadar oldu İşte döviz fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 13:57

Dolar fiyatları yükselişini sürdürüyor. Konu hakkında çeşitli açıklamalar gelirken, vatandaşlar dolar fiyatlarındaki artışı dikkatle takip ediyorlar. Bu hafta avro yüzde 2,66 değer kazanarak 3,6700 liraya, ABD doları ise yüzde 2,70'lik artışla 3,4600 liraya yükseldi.

Haberin Devamı

Merkez Bankası'nın faiz artışından sonra da dolar/TL tarihi zirvelerinin hemen altında seyrini sürdürdü. Kur, saat 17.22 itibari ile bankalararası piyasada 3.4495 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise aynı saatte 3.6656 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği faiz artışından sonra gerek küresel gelişmeler gerekse Türkiye'ye özgü nedenlerle tarihi zirvelerini yeniledikten sonra, zirvenin hemen altında sakin bir seyir izledi.

Bankacılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz artışı sonrası bu konudaki açıklamalarını takip ederken Erdoğan'dan henüz bu konuda bir yorum gelmedi.

Dolar/TL bu sabah illikit piyasada yeni tarihi zirve olan 3.4760'ı gördükten sonra sabah saatlerinde 3.4550 civarında işlem gördü. Küresel piyasalarda Şükran günü nedeniyle dün bazı piyasaların kapalı olması bugün de yine bazı piyasalarda işlemlerin yarım gün gerçekleşiyor olması nedeniyle hacimler sınırlı kaldı.

Haberin Devamı

Kur saat 17.22'de 3.4495 seviyesinde işlem gördü.

EURO DA REKOR KIRDI

Euro/TL'de 3,6664 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kur, saat 17.22 itibari ile 3.6656 seviyesinden işlem gördü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YORUMU YAKINDAN İZLENİYOR

Art arda yedi ay faiz koridorunun üst bandını indirdikten sonra geçen ay kısa vadeli tüm faizleri sabit tutan Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayında ise politika faizini 50 baz puan, faiz koridorunun üst bandını ise 25 baz puan artırdı.

TCMB, TL'de son dönemde görülen sert değer kayıpları ardından sürpriz bir şekilde politika faizi ile koridorun üst bandını artırırken, analistler bu adımın TCMB'nin TL'deki değer kaybına hassasiyetini ve gerektiğinde adım atabileceğini ortaya koyduğunu söylediler.

Ancak yüksek faize karşı olduğunu her açıklamasında ifade eden, hatta TCMB'nin kararından bir gün önce de dile getiren Erdoğan'ın kararın ardından nasıl bir yorum yapacağı da piyasalarda yakından izleniyor.

TCMB'nin adımının Erdoğan'ın faiz açıklamalarını yinelemesinin hemen ardından gelmesi de kararı piyasanın sürpriz olarak nitelendirmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Erdoğan "14 yılda birkaç konuda arzu ettiğim mesafeyi kaydedemedim... Bunların en başında reel faizlerin düşürülememesi yer alıyor. Yıllardır bu konuda TCMB eleştirmek zorunda kaldım hâlâ da eleştiriyorum. TCMB bağımsız olsun ama ben siyasetçiyim böyle bir şey yapılıyorsa ben de eleştirimi yapacağım... Yüksek reel faiz yolu ile ülke kaynaklarının heba edilmesine rıza gösteremem" demişti.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.30 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 11.24 oldu. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.28 seviyesinden gerçekleşirken valörde TSİ 1647 itibarıyla son işlem yüzde 11.29 seviyesindeydi.

Haberin Devamı

Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.11 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 10.81 oldu. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 10.88 valörde aynı saatte son işlem yüzde 10.89 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!