Dolar hareketli! 3.70 TL'ye yaklaştı!

Güncelleme Tarihi:

Dolar hareketli 3.70 TLye yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 09:57

Güne 3.66 seviyesinden başlayan dolar fiyatları 3.69 seviyesini aştı. Referandum öncesi son işlem gününde dolar/TL'de dalgalı seyir izleniyor.

Haberin Devamı

Piyasaların da merakla takip ettiği referandumu öncesi dolar fiyatları hareketli seyrini sürdürüyor. Güne 3.66 seviyesinden başlayan dolar/TL, en yüksek 3.6956 seviyesini görürken, saat 12.44 itibarıyla 3.6930 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise en yüksek 3.9270 seviyesini görürken, aynı dakikalarda 3.9220 seviyesindeydi.

Dün sabah saatlerinde 3.6429'a kadar gerileyen kur iyimserliğini koruyamayarak dün 3.67'li seviyelere yükseldi. Bankacılar yükselişte referandum belirsizliğini kurumsal döviz talebini ve küresel piyasaları gösterdi.

Referandum öncesi son işlem gününe girilmesine karşın sonucun tam olarak ne çıkacağına ilişkin halen net bir izlenim edilememiş olması piyasalarda dalgalanma yaratırken, paskalya öncesi küresel piyasaların da büyük oranda kapalı olması nedeniyle düşük hacimli seyir öngörülüyor.

Haberin Devamı

DOLARDA DALGA BOYU YÜKSELDİ

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen, "D.Trump doların değeriyle ilgili yaptığı değerlendirme sonrası gerileyen Dolar varlıkları dün ve bugün kayıplarının önemli bir kısmını telafi etti. Paskalya tatili nedeniyle bir çok ülkede borsalar kapalı ve hacimler düşük olmasına karşın, içeride TL ürünlerinin hareketli olduğunu görüyoruz. Referandum öncesi son işlem günü olmasından kaynaklı dalga boyu yükseldi. Türk lirası son işlem gününde, Dolar’a karşı en çok değer kaybeden para birimi olarak an itibariyle fiyatlanıyor. (Günlük %0.77)Yani sert düşüşlerin tepki alımlarının da sertleştiğini söyleyebiliriz. Piyasa oyuncaları referandum sonucuna göre oluşabilecek fiyatlamaya karşın son pozisyonlarını alıyor. Pazar gecesi Asya piyasalarının açılışıyla ilk tepkileri göreceğiz" şeklinde kaydetti.

Çekcen açıklamasına şöyle devam etti: Dolar/TL için takip ettiğimiz kritik direnç noktası 3.70 seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. 3.7400’den 3.6400’e düşüş sonrası tepki alımlarıyla 3.7000’in aşıldığını görürsek, bu yükselişi tepki alımı olarak göremeyiz. Bu noktada 3.7250-3.7400 seviyeleri tekrardan gündeme gelebilir. 3.6600-3.6400 aşağıda destek seviyesi olarak haftanın son işlem gününde takip edilebilir.

Haberin Devamı

ANKET SONUÇLARI ETKİLİ OLDU

Son anketler az bir farkla da olsa genel olarak "evet" oylarını önde gösterirken bankacılar, son dönemde Brexit ve ABD başkanlık seçimlerini örnek göstererek anketlerin birbirine oldukça yakın çıkması nedeniyle fiyatlamalarda zorlanıldığını bir süredir belirtiyorlar. Bu gelişme kurda da dalgalanmalara neden oluyor.

Konda ve Gezici araştırma şirketlerinin Nisan ayında yaptıkları ve dün yayımladıkları son kamuoyu araştırmalarına göre "evet" oyları yüzde 51'in biraz üzerinde görünürken, "hayır" oyları ise yüzde 48-49 aralığında.

Konda Araştırma'nın web sitesinde yayımlanan rapora göre, 7-9 Nisan'da yapılan kamuoyu araştırmasında "evet" oyları yüzde 51.5 düzeyindeyken, "hayır" oyları ise yüzde 48.5 olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Raporda, halen kararsız olan veya sandığa gitmeyeceğini belirtenlerin oranının yüzde 9 olduğu da belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu şartlarda araştırmaya göre 'evet' yüzde 51.5, 'hayır' yüzde 48.5 şeklinde hesaplanmaktadır. Bu bulgular araştırma hata payı dahilinde değerlendirildiğinde sonuca dair halen kesin bir yargıda bulunmak yanıltıcı olabilecektir."

Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliğine dair referandum 16 Nisan'da yapılacak; AKP ve MHP'nin desteklediği düzenlemeye, CHP ve HDP karşı çıkıyor. 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin referandumda kabul edilmesi, cumhurbaşkanına geniş yetkiler verilmesine imkan tanırken, bu nedenle muhalefet ve çeşitli kesimlerde "tek adamlık" endişesini yükseltiyor.

Haberin Devamı

Dolar hareketli 3.70 TLye yaklaştı

EKONOMİDE SON 24 SAAT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!