Dolar 18 Temmuz'dan beri en düşük seviyede

Güncelleme Tarihi:

Dolar 18 Temmuzdan beri en düşük seviyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 16:11

Dolar/TL zayıf ABD verileri ile yönünü aşağı çevirerek 18 Temmuz'dan beri en düşük seviyede.

Haberin Devamı

ABD'de açıklanan verilerin büyüme ve enflasyonun beklentilerin altında kalabileceğini ve dolayısıyla Fed'in faizleri artırmak için acele etmeyebileceğini göstermesiyle dolar/TL 2.96'lı seviyelerden 18 Temmuz'dan beri en düşük olan 2.9445'e kadar geriledi.

Piyasalarda Moody's'den Cuma günü bir kredi notu indirimi gelmemesi ardından başlayan iyimserlik eğilimi Rusya ile ilişkileri normalleştirmek üzere atılan adımlarla devam ederken, bankacılar kurda anlamlı bir hareket görmek için bugün 1530'daki ABD verilerini bekliyorlardı.

ABD'de perakende satışlar Temmuz ayında artış beklentilerine rağmen yatay kalarak, tüketicilerin kıyafet ve diğer ürünleri alımlarını yavaşlattığı sinyalini verdi ve yılın üçüncü çeyreğinde ekonomik büyümedeki hızın da azalabileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

ABD'de üretici fiyatları ise Temmuz ayında artacağı beklentilerinin aksine hizmet ve enerji ürünlerindeki fiyat düşüşlerinin de etkisiyle geriledi ve Fed'in faizleri artırmak için baz aldığı enflasyon hedefi için alarm verdi.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "ABD'de büyümeye ilişkin öncü veriler kötü gelirken enflasyonun da istenilen hızda yükselmediğini işaret eden verilerle karşı karşıyayız. Verilerinin kalıcı bir trende işaret edip etmediğini bilmiyoruz ancak yine de FED faiz artışlarının hızını yavaşlatabilecek veriler olması nedeniyle TL'ye olumlu yansıyor" dedi.

Bugüne 2.96 civarında başlayan dolar/TL, ABD verileri ardından 2.9445'e kadar geriledikten sonra saat 1606'da 2.9472/2.9478 seviyesinde işlem gördü.

Dolar/TL geçen haftayı Moody's endişesi ile 3.02 civarında tamamlamıştı.

Bu sabah güne 3.13 civarında başlayan sepet bazında TL  aynı saatte 3.1229/3.1241, 3.30 civarında olan euro/TL ise 3.3007/3.3019 seviyesinde bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!