Dolar 1.62 lirayı aştı, altının gramı ilk kez 80 lirayı geçti

Güncelleme Tarihi:

Dolar 1.62 lirayı aştı, altının gramı ilk kez 80 lirayı geçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 00:00

Türkiye’de doların 1.62 lirayı aşmasıyla birlikte altının gramı tarihinde ilk kez 80 lirayı geçti. Böylece Cumhuriyet Altını’nın fiyatı 543 liraya ulaştı. Bir çeyrek altının fiyatı ise 136 lirayı buldu.

Haberin Devamı

Ons mayıs zirvesine çıktı
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının psikolojik sınır olan 1000 doları aşmasının ardından devam eden yükseliş trendi devam etti. Uluslararası piyasalarda mayıs ayında 1.576 dolara tırmanarak tarihi rekora imza atan altının ons fiyatı, haziran ayı başında 1.550 dolar seviyesinde hareket etti. Dün yeniden hareketlenen altının ons fiyatı 1553 dolar ile mayıs ayından sonra ilk kez bu seviyeden işlem gördü.
Dolar 1.62 liradan döndü
Uluslararası piyasalarda yeniden değerlenen altının ons fiyatına içerde doların da yukarı yönlü hareketi eklenince, gram altın Türkiye’de tarihi rekor seviye tırmandı. Dün güne 1.60 lira düzeyinden açılışla başlayan dolar gün içinde 1.6225 liraya kadar yükseldi. Doların bu seviyelerde yükselişiyle birlikte gram altın fiyatı da hareketlenmeye başladı.
Cumhuriyet Altını 530 TL aştı
Serbest piyasada hızla değişen rakamlar gün içinde altının gramının 80 lirayı aştığını gösterdi. Türkiye’de 80.65 liraya kadar tırmanan altının gramı Cumhuriyet Altını’nın fiyatını da 532 liraya taşıdı. Hediyelik olarak en çok tercih edilen 1 çeyrek altının satışı 133 liradan gerçekleşti.
Uzmanlar yaz ayı ile birlikte düğün mevsiminin yükselişten olumsuz etkilenebileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Yunan halkının gözde yatırım aracı altın oldu

YUNANİSTAN’ın içinde bulunduğu kritik dönemi atlamaması halinde bankaların iflas etmesinden endişe eden Yunan halkı, tasarruf hesaplarını boşaltıp altın alıyor. Yılın ilk 3 ayında aylık olarak bankalardan çekilen paranın tutarı 2 milyar Euro’yu bulduğu belirtilirken, Yunan tasarrufçuğunun eğilimlerindeki değişikliği de dikkat çekiliyor. Oaha geçen yıla kadar hesaplarını Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki bankalara kaydıran halkın, krizden Kıbrıs Rum Kesimi’nin de etkileneceğini düşünerek bundan vazgeçtiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!