Dolap faresi

Güncelleme Tarihi:

Dolap faresi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Tempo dergisi genç oyunculara sabahları nasıl uyandıklarını, ilk ne yaptıklarını sordu.

Rutin bir sahanı canlandırıp objektife buzdolabı önünde gülümseyen Fatma Topbaş'ın yanıtı şu oldu: "Genellikle çok enerjik olurum. Müziği sonuna kadar açar, sonra buzdolabından bir şeyler aşırmaya giderim. Buzdolabının önünde oturup süt içerim. Bazen de sütün yerini şokella alır."
Sabahları uyandığınızda nasıl oluyorsunuz? Neşeli ve enerjik mi, suratsız ve bitkin mi? İlk ne yapmayı seviyorsunuz? Tempo dergisi genç oyunculara bu soruları sordu, güne nasıl başladıklarını öğrendi. Üstelik de onları en doğal halleriyle, hiç görmediğiniz yüzleriyle görüntüledi.
Fatma Topbaş: Buzdolabından bir şeyler aşırmaya gidiyorum
Çalışmadığım zamanlar, gün benim için öğlene doğru başlıyor. Çok geç yatıyorum ve geç kalkıyorum. Uyandığımda genellikle çok enerjik olurum. Yatak odamda, komodinimin üzerinde müzik setimin hoparlörleri var. Müziğin sesini sonuna kadar açarak, güne zinde başlamak istiyorsam Beyonce, Fifty Cent; sakin başlamak istiyorsam da Mozart veya Vivaldi dinliyorum. Tek başıma kahvaltı yapmayı sevmiyorum. Arkadaşlarımla Bebek’te kahvaltıya giderim.

Dolap faresi
Gidemiyorsak da hemen buzdolabından bir şeyler aşırmaya gidiyorum. Bu fikri küçüklüğümden beri seviyorum. İlk olarak, buzdolabının önünde oturarak süt içerim. Bazen de sütün yerini şokella alır.
Şahnaz Çakıralp: Duş yapmadan dışarı çıkmam
Mutlu olmak bir tercih. Ben de çok pozitif biri olduğum için güne iyi başlarım. Keyifsiz uyandığım çok az olur. Güne çocukluğumdan beri aynada kendime gülümseyerek ve “Günaydın” diyerek başlarım. Bir şey yiyip içmeden kendime gelemiyorum, o yüzden kahvaltımı yapmaya çalışırım. Duş yapmadan asla dışarı çıkmam. Kahvaltı yapmadan çıktığım zaman bile olur, ama duş almadan asla! Uyku saatlerim değişiyor. Yine de kendimi bildim bileli saat 02:00’den önce yatmıyorum. 04:00’te yatıp, 07:00’de kalksam bile enerjik olabiliyorum.
/images/100/0x0/55ea3a27f018fbb8f87297ca
Ahu Sungur: Rüyalarımdan uyandırılmak istemiyorum
Güne oğlum Ege’nin "anne" diye seslenmesiyle başlıyorum ve bu ses akşama kadar sürüyor. Eşimle bana, ancak Ege uyuduktan sonra zaman kalıyor. Ben en çok akşam saatlerini seviyorum. Hava kararmaya başlar ve ben mutlu bir insan olurum. Geceleri 01:00’de yatar, sabah 09:00 gibi uyanırım. Uyumayı çok seviyorum. Hayal dünyam geniş olduğu için, istediğim her şeyi rüyalarımda yaşayabiliyorum. Bu yüzden, bazen rüyalarımdan uyandırılmak istemiyorum. Uyandığımda da mutsuz oluyorum. Tabii uyandığım yer güzel koktuğu sürece, sessizce bir fincan kahve ya da çayla uyandırılmaya da asla hayır demem.
Dolap faresi
Ayça İnci: Hava güzelse mutlaka koşarım

Günün ilk saatlerini çok seviyorum, dışarıda yeni bir hayat başlıyor. Bu yüzden genelde mutlu ve neşeli uyanırım. Müzik dinleyip şarkı söylerim. Benim neşemi ancak evde bir başkası kalıyorsa, onun enerjisi bozabilir. Bir de dışarıdan gelen gürültülerle uyanmaktan nefret ediyorum. Uyanır uyanmaz, ilk önce saatin kaç olduğuna bakarım. Eğer işim yoksa, biraz daha uyumaya çalışırım; çünkü uykuyu çok seviyorum. Ardından hafif bir kahvaltı yapar, hava güzelse mutlaka koşuya çıkarım. Özellikle işim olduğu günler çok geç yatmamaya çalışıyorum ki sabah kalktığımda enerjim olsun. Ama tabii ki güzel bir klasik müzikle veya tatlı tatlı cümlelerle uyandırılmak en güzeli.
/images/100/0x0/55ea3a27f018fbb8f87297ce
Sinemis Candemir: Bir saat boyunca yataktan çıkmıyorum
Ertesi gün işim yoksa, arkadaşlarımla eğlenmeyi sevdiğim için geç yatıyorum. Sabahları saat 10:00 gibi kedimin miyavlamasıyla uyanıyorum. Yatağımın yanına gelip, yemek istiyor. Ama ben genelde onu duymuyor gibi yapıyorum. Sonra yanıma gelip yalanmaya başlıyor. Ben de mecburen “Artık uyansam iyi olacak” diyorum ve gözlerimi açıyorum. Daha yataktan çıkmadan, ilk olarak elimi sola atıp bilgisayarımı alıyorum. Bir saat boyunca yatağımdan çıkmıyorum. İnternete girip e-postalarıma bakıyorum. Müzik dinliyorum. Facebook kontrolü yapıyorum. Ardından yataktan çıkıyorum, ama ailemde kaldığım zamanlar dışında sabahları pek kahvaltı yapmıyorum.
Dolap faresi
Pelin Batu: Güzel bir öpüşmeyle uyandırılırsam...
Erken uyanmayı seviyorum. Kaçta yatarsam yatayım, 06:30 gibi uyanıyorum. Kedilerimle oynamayı sevsem de, sabahın erken saatinde üstüme atlamalarına tahammül edemiyorum. Uyandığımda meyve suyumu alır, koltuğuma uzanıp bir şeyler okurum. Herkes uyurken bütün işlerimi bitirmiş olurum. Bu, bana zamanı fethediyormuşum gibi bir his verir. Ama çok geç saatte yattıysam, erkenden kalkınca da hayalet gibi olurum. Bu yüzden gece 00:00 gibi uyumaya dikkat ediyorum. Bir de sabahları etrafımdakileri sinir edecek derecede neşeli uyanıyorum. Yine de güzel bir telefonla ya da güzel bir öpüşmeyle uyandırılırsam, daha mutlu olabilirim. Ama tabii ki bu da karşınızdaki insana bağlı. Eğer karşınızdaki sabahları domuz gibi uyanan biriyse, hiçbir işe yaramaz.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!