Dolandırıcılar perte çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılar perte çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 15:00

Ankara polisi, Polatlı’da pert(ağır hasarlı) otomobil satan dolandırıcılara yönelik operasyon düzenlendi. Eskişehir ve Zonguldak illerini de kapsayan operasyonda 56 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden satış yapan şebekeyi 3 bin 500 vatandaşın şikâyeti üzerine izlemeye aldı. Polis ekiplerinin 9 ay boyunca izlediği şebekeye yönelik önceki gün sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında üç ilde toplam 56 şüpheliye ait adreslere ve iş yerlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi.
Yapılan operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız silah başta olmak üzere, bahsi geçen internet sitelerinde yer alan 115 tane satışa hazır pert araç, açık hatlı telefonlar, bıçak ile çok sayıda tabanca mermisi ele geçirildi.

VATANDAŞI TUZAĞA NASIL DÜŞÜRDÜLER?

Pert (ağır hasarlı) araçları hasarsızmış gibi satışa çıkararak vatandaşları mağdur eden şebekenin sistemi, mağdur vatandaşların anlatımıyla şöyle işliyor:
* Sigorta şirketleri tarafından ya da ikinci el otomobil sitelerinde satışa sunulan pert kayıtlı (ağır hasarlı) otomobilleri, piyasa değerinin dörtte bir fiyatına satın alan şebeke, araçların tamirini gerçekleştirip görsel olarak standart bir ikinci el otomobil ile aynı özelliklere kavuşturuyor.
* Şebeke, araçların yüksek kilometrelerini de düşürüyor, ellerindeki işlem görmüş araçları, “Hasarsız, boyasız, tertemiz” gibi ifadeler kullanarak internetteki ikinci el otomobil sitelerinde satışa çıkarıyor.
* Piyasanın 2-3 bin TL altında fiyat yazarak müşteri çekmeye çalışan şebeke, alıcıları araçları görmeleri için Polatlı’ya davet ediyor.
* Araçları satın almaden önce kontrol ettirmek isteyen vatandaşlar, dolandırıcılık şebekesi ile anlaşmalı olan test merkezi ve tamirhanelere yönlendiriliyor.
* Satış işlemi sırasında şebeke üyeleri, çeşitli bahaneler üreterek satış sözleşmelerine ellerine geçen paranın küçük bir miktarını yazdırıyor.
* Tuzağa düşen vatandaşlar, kendilerine yüksek fiyatla kusurlu ürün satıldığına ilişkin itirazda bulunduğunda şebeke üyeleri ellerindeki satış sözleşmesi ile mağdurların yasal olarak önünü kesiyor.

BAKMADAN GEÇME!