Dolandırıcılar parayı gayrimenkule yatırmış

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılar parayı gayrimenkule yatırmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 16:27

Muğla’nın Ula ilçesinde yaşayan Almanya asıllı Türk vatandaşı 74 yaşındaki Hadise Christine’i telefonla arayıp 3 milyon lira dolandıran baba-oğul, Bodrum’da lüks bir villada yakalandı.

Haberin Devamı

Dolandırıcılar parayı gayrimenkule yatırmış
ULA’ya bağlı Akçapınar Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Hadise Christine’i telefonla arayan baba-oğul, kendilerini polis olarak tanıttı. FETÖ terör örgütü üyelerinin kimlik bilgilerini ele geçirdiklerini, örgüt üyeleri yakalanana kadar üzerindeki ve hesabındaki bütün parayı kendilerine teslim etmesini istedi. Operasyonun tamamlanmasından sonra parayı iade edeceklerini söyleyen dolandırıcılar, bir ay içinde üç defa Akçapınar Mahallesi’ne gelerek yaşlı kadından 3 milyon lira aldı. Dolandırıcıların dördüncü kez geleceklerini telefonla bildirmelerinden şüphelenen kadın, bu kez durumu Akyaka Jandarma Komutanlığı’na bildirdi.

Haberin Devamı

PARAYI 4 PARÇADA ALMIŞLAR
Jandarma, dolandırıcıların yakalanması için Christine’in, Akçapınar Mahallesi’ndeki evi ve çevresinde 3 gün boyunca önlem aldı. 19 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde gelen şüpheli A.K., parayı alırken evdeki sivil jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Kurye olduğu ileri süren şüpheli A.K., bin 500 TL karşılığında öz dayılarına para transferini gerçekleştirdiğini ileri sürdü. A.K., ifadesinde dayıları olan 4 kişinin kendisini Muğla’ya gönderdiğini, sadece parayı taşıdığını iddia etti. A.K.’nin jandarma tarafından yakalandığında üzerinde 2 gram esrar da ele geçirildi. Dolandırıcıların, yaklaşık bir ay önce yaşlı kadını aradıkları ve paranın tamamını alarak dikkat çekmemesi için 4 eşit parçada aldıkları ortaya çıktı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen A.K., tutuklandı.

VİLLADA YAKALANDILAR
Şebekenin diğer üyelerini yakalamak için çalışmalarını sürdüren jandarma, A.K.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda bu sabah H.İ.E (50) ve oğlu F.E.’yi (24) Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde lüks bir villada yakaladı. Muğla’ya getirilen baba-oğul sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Başka kişileri de dolandırdıkları belirlenen baba-oğulun, paralarla lüks villa ve pahalı arabalar aldıkları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!