Dolandırıcılar emeklilerin maaş hesabını boşalttı

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılar emeklilerin maaş hesabını boşalttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 15:47

Emekli maaşı hesaplarına yatan bazı kişiler PTT ATM’sine gittikten sonra şoke oldu. Dolandırıcılar, ATM’lere kurdukları düzeneklerle çok sayıda kişinin hesaplarını boşalttı. PTT’den yapılan açıklamada ise, yaşanan sorunun yaygın olmadığı, oluşan zararın giderileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

HESAPTA PARA VARDI ÇEKEMEDİM
Hürriyet Dünyası’nın ulaştığı emeklilerden biri yaşadıklarını anlattı. Adının yazılmasını istemeyen kişi “Geçtiğimiz pazar günü Beykoz’da PTT ATM’sine uğradım. Kartımı ATM’ye yerleştirdim. Baktım hesabımda param vardı. Maaşımı çekmek isterken, sistemsel bir sorun olduğu belirtilerek, ödeme yapılamayacağı yazısı çıktı. Ben de kartımı aldım oradan ayrıldım. O akşam kartımla birkaç yerde alışveriş yaptım. En son birde bir kahve içmek için oturdum. Mağaza görevlisine kartımı uzattım ancak işlem yapılamadığı söylendi.”

ÇOK SAYIDA MAĞDUR GELDİ
Aynı kaynak açıklamasının devamında “Pazartesi günü Beykoz PTT şubesine gittim. Orada kartımın bloke edildiği bilgisini aldım. Şube müdürü ile görüştüm. Konu ile ilgili dilekçemi yazıp ilgililere verdim. Oradan aldığım bilgiye göre, benim param Büyükçekmece tarafında bir yerden çekilmiş. Ben şubeden ayrılmak üzere, benzer sorunu yaşayan başka kişiler de geldi. Onlar da, kendilerinden habersiz paralarını çekildiğini söyledi. Bir anda çok sayıda şikayetçinin bir araya geldiğini gördüm” dedi.

Haberin Devamı

PTT YETKİLİSİ: MAĞDURİYET GİDERİLİYOR
Konu ile ilgili PTT yetkililerinden edinilen bilgiye göre, emeklilere ait paraların başka kişilerce çekilmesi olayı yaygın bir biçimde yaşanmadı. Aynı yetkili, sorun ile ilgili ‘lokal bir sorun yaşandı’ ifadesi kullanırken, açıklamasının devamında “Zaman zaman bu türden dolandırıcılık olayları olabiliyor maalesef.  Bu durumu yaşayan müşterilerimizin mağduriyeti tamamen gideriliyor. Bu konuda hiçbir sorun yaşanmaz. PTT olarak, en modern ATM’lere sahibiz. Bununla birlikte güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde tutmak için gerekli teknik altyapı yenilikleri yapılıyor” dedi. Aynı kaynak, olaya karışan kişiler hakkında ise yasal sürecin başlatıldığını vurguladı.
dgokce@hurriyet.com.tr



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!