Dokuz Eylül’de yemek zammı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylül’de yemek zammı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:14

DOKUZ Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün öğrenci, akademisyen ve personelin öğle yemeği fiyat tarifesine 2016 yılında yaptığı zam tepki çekti. Eğitim İş İzmir 4 No’lu Şube üyesi çalışanlar Rektörlük önünde yaptıkları açıklamada yüzde 114’e varan artışların derhal geri alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan üniversite çalışanı ve sendika yöneticileri, yemek ücreti tarifesine zamları protesto etti. Eğitim İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Haşim Karaman, yaptığı açıklamada yüzde 114’e varan artışlar içerin düzenlemenin kendi içinde haksızlıklar içerdiğini söyledi. En yüksek gelir grubunda yer alan çalışanlara yüzde 25 artış yapılırken düşük gelir grubundaki çalışanlara yüzde 114’e ulaşan artış yapıldığını söyledi. Haftalık kart doldurulmadığında öğrenci için günlük yemek ücreti 4 TL’den 6 TL’ye çalışanları için 6 TL’den 7,5 TL’ye çıktığını belirten Karaman haftalık yemek kartının öğrenci için 9,75 TL’den 12,50’ye, akademik personel için 22,50TL’den 30 TL’ye, ek göstergesiz görevde bulananlar için 7,25 TL’den 15,00 TL’ye, araştırma görevlileri için 20 TL’den 25 TL’ye yükseldiğini belirtti.

Rektörlüğün bu kadar yüksek bir yemek ücreti belirlemesinin ardındaki gerçeklerin açıklanmasını isteyen Karaman "Fahiş fiyat artışı ile yemekhane ve kantinlerin özel sektöre devredilmesine zemin mi hazırlanmak istenmektedir? Bunu kabul etmeyiz" dedi. Dokuz Eylül öğrenci ve çalışanlarından topladıkları 1200 imzayı Rektörlüğe ilettiklerini belirten Karaman, fahiş fiyat artışını derhal geri alma çağrısı yaptı. Zamlar geri alınmazsa hukuki mücadele başlatacaklarını belirtti.



BAKMADAN GEÇME!